Harika çocuk Muhammed..

Son güncelleme: 02.04.2006 13:54
  • noimage
    Beşiktaş'ın minik takımında forma giyen Maradona lakaplı 11 yaşındaki Muhammed Demirci önceki gün oynadığı lig maçında şov yapan görüntüleri televizyonlarda yayınlanınca bir anda gündeme oturdu. 6 ay önce İstanbul amatör küme takımlarından Gençlerbirlıği'nin başkanı Seyit Ateş, tarafından Beşiktaş'a bedelsiz olarak getirilen Muhammed'in, F.Bahçe'nin kapısından da döndüğü ortaya çıktı. Ağrı'da doğan ve ailesinin İstanbul'a göçüyle yeni yaşamına adım atan minik Muhammed'in öyküsü ise çok ilginç

    Şansı bir anda döndü

    Fakir bir ailenin 5 kardeşinden biri olan Muhammed Demirci'nin şansı, Beşiktaş camiasının sevilen isimlerinden Seyit Ateş'i tanıdıktan sonra döndü. Gaziosmanpaşa'da bir göz odalı evinde zor bir yaşam sürdüren Muhammed'in ailesine yardım için gelen Ateş, anne Demirci'nin "Muhammed'in aklı fikri topta. Buna bir çare bulun. Sizi çok seviyor" sözleri üzerine minik Maradona'yı kendi kulübü Gençlerbirliği'nin minik takımına götürdü. Bundan sonrasını Muhammed'i keşfeden Seyit Ateş'e sözü bırakıyoruz:

    Hollandalı hayran kaldı

    "Daha ilk idmanda onun dünyanın en büyük yıldızlarından biri olacağını gördüm. Daha önce böyle bir minik oyuncu hiç görmemiştim. O dönem BJK TV'de çıktığım bir programda, Muhammed'in dünya yıldızları arasına gireceğini ve Avrupa'yı peşinden koşturacağını söyledim. O dönem Beşiktaş altyapı komitesindeki bazı arkadaşlar benimle alay etti. Ama Marmaris'te düzenlenen bir turnuvada, F.Bahçe'nin Hollandalı altyapı hocası da Muhammed'i ilk gördüğü an hayran kaldı ve hemen başkan Aziz Yıldırım'a rapor etti

    Aziz Yıldırım da istedi

    Aziz başkan beni arayarak çocukla tanışmak istediğini söyledi. Görüşmede İlhan Ekşioğlu, Tahir Perek, Vedat Olcay ve Serkan Acar da vardı. Aziz bey hemen anlaşmak istediklerini söyledi. Bonservisine 100 milyar lira, çocuğa da aylık 2.5 milyar lira verdiler. Yalnız biz 2 yıllık özel bir anlaşma istedik. Daha sonra Muhammed'in G.Birliği'ne dönmesi konusunda kolaylık gösterilmesi yönünde bir madde koydurduk. Ancak Aziz başkan bunu kabul etmeyerek 'Sen elini bu çocuğun üzerinden çek. Bu kapıdan çıkarsanız bir daha F.Bahçe'ye dönemezsiniz' dedi Ondan sonra da zaten çok sevdiğim Beşiktaş'a bedelsiz olarak verdim."
#28.03.2006 10:59 0 0 0
  • Türkiye bu çocuğu konuşuyor!
    Beşiktaş minik takımında forma giyen ve geleceğin yıldızı olarak gösterilen Muhammed Demirci, bugün basına tanıtıldı. Beşiktaş Kulübü Altyapı Komitesi Başkanı Sinan Vardar ve 11 yaşındaki futbolcunun velayetini elinde bulunduran Seyit Ateş ile Muhammed, Fulya Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

    Sinan Vardar, Muhammed'in Türk ve dünya futbolu için ümit vaadeden yetenekli bir futbolcu olduğunu belirterek, "Muhammed henüz 11 yaşında. Bundan sonra kendisini bekleyen uzun bir yol var. Küçük bir civcivi nasıl muhafaza ediyorsak, Muhammed'i de öyle muhafaza etmeliyiz. Yönetim olarak kendisine çok büyük özen göstereceğiz. Muhammed büyük bir değer. İleride büşük bir yıldız olacak. Profesyonelliği için ilk adımı atacağız. Önümüzdeki günlerde bu konuda çalışmalarımız olacak. Öncelikle Muhammed'in istikbalini garanti etmeliyiz. Onu kısa bir süre sonra (A) takımda izleyeceğimize inanıyorum" dedi.

    ATEŞ : "FENERBAHÇE VE GALATASARAY DA İSTEDİ"
    Muhammed'in manevi babası Seyit Ateş ise Muhammed'in bir varoş çocuğu olduğunu belirterek, "Varoşlardan iyi futbolcular çıkıyor. Muhammed'i 4 yıl önce bir sosyal faaliyet sırasında tanıdım. 27 yıldır başkanlığını yaptığım Gençlerbirliği kulübüne getirdim. Daha sonra da Beşiktaş'ta lisans çıkardık" şeklinde konuştu. Muhammed'in dünya starı olacağına inandıklarını anlatan Ateş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin de minik futbolcuyu istediklerini anlatarak, "Aziz Yıldırım ve bazı Galatasaraylılarla görüştüm. Büyük kulüpler oldukları için görüştük, yoksa Beşiktaş'tan başka bir kulübe vermeyi düşünmedik. Ben çok iyi bir Beşiktaşlıyım. Türkiye'de mutlaka Beşiktaş'ta oynayacak. Yönetimle cuma günü bir araya gelerek, sözleşme konusunu görüşeceğiz" diye konuştu.

    Ateş, Muhammed'in gördüğü ilgiden dolayı şımarmayacağını ifade ederek, "Biz bilimsel olarak çalışıyoruz. Çapa Tıp Fakültesi Spor Ana Bilim Dalı'nda bir heyet sürekli bilimsel testler yapıyor. 5 yıl sonra Muhammed'i İnönü Stadı'nda şov yaparken göreceğiz" dedi.

    Muhammed ise kendisine kimi örnek aldığı sorusuna, "Dünyada Ronaldinho, Türkiye'de ise Sergen" yanıtını verirken, 4 yıldır futbol oynadığını söyledi. 11 yaşındaki futbolcu daha sonra futbol topuyla sahada basın mensuplarına gösteri yaptı.
#28.03.2006 13:47 0 0 0
  • bu çocuğa profesyonel bir koç lazım böyle bu çocuk hiç birşey yapamaz çünkü bizde profesyonellik yok
#29.03.2006 19:05 0 0 0
  • Geleceğin yıldızı olmaya şimdiden aday. mükemmel bilek hareketleri yapıyor.
#29.03.2006 20:48 0 0 0
  • Muhammed olayı arapsaçı!
    Beşiktaşa kazandırılan 10 yaşındaki yıldız Muhammed Demirci olayı yaşanan ilginç gelişmelerle içinden çıkılmaz bir hal aldı...

    Borç senedi iddiası
    Son günlerde süper yeteneğiyle futbol kamuoyunun gündemine oturan Muhammed Demirci olayı her geçen gün yeni bir boyut alıyor. Fenerbahçe ve Barcelonaya önerilen ama Beşiktaa kazandırılan 10 yaşındaki yıldızın menacerliğine soyunan Seyit Ateşin minik oyuncunun ailesine 250 bin Euroluk borç senedi imzalatarak, kendini tek yetkili kıldığı iddia edildi. Ateşin isteğiyle 1.5 milyar maaş bağlanan Muhammet için yönetim ve altyapıda da isyan çıktı. İdarecilerin En yüksek maaş alan hoca ayda 2 milyar kazanıyor. Bu çocuğa 1.5 milyar verirsek nasıl denge kurarız diyerek ödenecek ücrete karşı çıktıkları bildirildi.

    Başkan el koydu
    Bu gelişmeler üzerine 2. Başkan Murat Aksunun masrafları üstlenerek, isyanı bastırmaya çalıştığı belirtildi. Bütün bu olaylardan dün haberdar olan Başkan Yıldırım Demirörenin de olaya bizzat el koyduğu kaydedildi. Derhal altyapı sorumlu yönetici Sinan Vardarı arayan Demirörenin, yapılan yanlışlıklar ve olayın perde arkasında yaşanan skandalın temizlenmesi isteyip, Genç oyuncunun sadece kulübün himayesinde olacak şekilde kendi rızası ve ailesinin resmi onayı ile birlikte Beşiktaşa kazandırılmasını ve masraflarının yine makul ölçüler seviyesinde karşılanması istiyorum talimatını verdiği öğrenildi.
#30.03.2006 05:28 0 0 0
  • Gecen gün izLedim Gercekten bu Cocukta iş var GeLecegin En iyi furboLcularindan biri

    Haber icin saoL üstat
#30.03.2006 23:00 0 0 0
  • süper bir çocuk ama bjk sadece bu çocuğa ümit bağlamayıp yeni yetekler keşvetmeli bu bizim için bir ilk sadece
#02.04.2006 13:03 0 0 0
  • Çok iyi bir futbolcu olacak bu çocuk. Dün gs maçında da 2 asis yapmış...
#02.04.2006 13:54 0 0 0