Alman uzmanlar, kuş gribi virüsünün suda da yayılabileceği endişesiyle, deniz ürünlerinden özellikle istiridyenin yenilmemesi uyarısında bulundu.

Uzmanlar, özellikle hastalık nedeniyle ölen kuşların bulunduğu bölgelerden çıkarılan istiridyenin yenilmemesi gerektiğini belirterek, bu bölgelerin başında Japonya, Fransa ve Almanya sahillerinin geldiğini kaydetti.

Friedrich-Loeffler Enstitüsü'nün, insanlar için de öldürücü olabilen H5N1 virüsünün istiridye ve balığa bulaşıp bulaşamayacağını araştırdığı, istiridyede kuş pislikleri nedeniyle virüs ortaya çıkma olasılığının daha fazla olduğu bildirildi.

Enstitü sonuç alıncaya kadar istiridye yenilmemesini öneren uzmanlar, buna rağmen deniz ürünlerinin en az 10 dakika süreyle 70 derecede ya da daha fazla sıcaklıkta pişirilmeleri durumunda bir tehlike oluşturmadığını kaydetti.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share
refik Tarih: 30.03.2006 16:52
paylaşımların için teşekkürler
doktoruydu Tarih: 30.03.2006 16:37
ellerine sağlık........
ozturk Tarih: 30.03.2006 13:29
istiridyeyi çiğ yiyemezsin sonuçta 70 derecede grip kalmıyo..Ben yerim arkadaş... :23:
stugal Tarih: 29.03.2006 20:38
Uyarı için teşekkürler
Peki ne yiyelim?
casper Tarih: 29.03.2006 19:45
Ben zaten istiridye sevmem :18: