Uefa Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu Galatasaray 2 - 2 OFK Belgrad

Son güncelleme: 31.07.2010 15:29
  • Galatasaray OFK Belgrad - Galatasaray OFK Belgrad Maç Özeti - Galatasaray OFK Belgrad Maçının Özeti - Galatasaray OFK Belgrad Maçı Hangi Kanalda

    Galatasaray - Ofk Belgrad

    noimage _____ noimage

    Tarih : 29.07.2010

    Saat : 21:00

    Hakem : Nicolai Vollquartz

    Yer : Ali Sami Yen

    Yayın : D-Smart
#29.07.2010 10:55 0 0 0
  • Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Hollanda'nın Venlo kentindeki Horst kasabasında gerçekleştirdiği yeni sezon hazırlıklarının ardından ilk resmi maçında UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme 3. Turu'nda Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad ile karşılaşacak. 29 Temmuz Perşembe günü saat 21.00'da başlayacak karşılaşma, D-Smart'tan naklen yayınlanacak. Mücadele öncesinde iki takım hakkındaki bilgiler şu şekilde:

    Stadyum: Ali Sami Yen
    Tarih / Saat: 29.07.2010 / 21.00
    Hava Durumu: İstanbul'da havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklığı maç günü en düşük 23, en düşük ise 29 derece olacak.

    Galatasaray
    Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunu 7 yeni oyuncuyla takviye etti. Beşiktaş'tan Serdar Özkan, Denizlispor'dan Çağlar Birinci, Kayserispor'dan Ali Turan, Bucaspor'dan Mehmet Batdal ve Altay'dan Musa Çağıran ile yerli rotasyonunu güçlendiren Galatasaray, yabancı oyuncu tercihlerini ise şu ana dek Sunderland takımından Lorik Cana ve Monaco'dan Juan Pablo Pino Puello'dan yana kullandı.

    Kulübümüz, Abdul Kader Keita, Giovani dos Santos, Jo Silva, Leo Franco, Uğur Uçar, Emre Güngör, Caner Erkin ve Mehmet Topal ile ise yollarını ayırdı. Emre Aşık ise futbolu bırakarak takıma veda etti.

    Yeni sezon çalışmalarını Hollanda'nın Venlo kentindeki Horst kasabasında gerçekleştiren Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, kamp süresi boyuncu 5 hazırlık maçı yaptı. Bu maçlarda 4 galibiyet, ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, 15 gol atıp 1 gol yedi.

    OFK Belgrad
    Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad, 1911 yılında kurulmuş köklü bir kulüp. Maçlarını 16 bin kişilik Omladinski Stadyumu'nda oynayan Belgrad ekibi, geçtiğimiz sezonu Sırbistan Süper Ligi'ni 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi Ön Elemeleri'ne katılmaya hak kazandı. Antrenörlüğünü, futbolculuk hayatının önemli bir bölümünü bu takımda geçiren ve daha sonra altyapıda da görev yapan Dejan Đurđević'in üstlendiği OFK Belgrad takımının altyapısında da tanıdık bir isim, Cevad Prekazi, görev yapıyor.

    Kadrosunda Karadağlı Ivan Jekojevic ve Miloš Mrvaljevic ile Brezilyalı Caue haricinde yabancı oyuncu bulunmayan mavi beyazlı takımın en büyük Avrupa Kupası başarısı, 1962-63 sezonundaki Kupa Galipleri Kupası Yarı Finali. UEFA Kupası'nda da 1972-73 sezonunda Çeyrek Final'e kalma başarısını gösteren Sırbistan takımının Fuar Kupası'nda da birer çeyrek ve yarı finali bulunuyor. OFK Belgrad, 2003-04, 2004-05 ve 2008-09 sezonlarında Intertoto Kupası'nda, 2005-06 ve 2006-07 yıllarında ise UEFA Kupası ön elemelerinde mücadele etmişti.

    Belgrad ekibi UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme turunda Belarus ekibi FC Torpedo Zhodino karşılaşmış, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibini ikinci maçta deplasmanda 1-0 mağlup ederek üst tura yükselen taraf olmuştu.
#29.07.2010 11:01 0 0 0
  • bizde saçmalamayiz insallah
#29.07.2010 15:50 0 0 0
  • takimimizda taslar yerinde degil Allah yardimcimiz olsn
#30.07.2010 11:38 0 0 0
  • vasat :S
#30.07.2010 11:40 0 0 0
  • Galatasaray 2 - 2 OFK Belgrad

    Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Hollanda'nın Venlo kentindeki Horst kasabasında gerçekleştirdiği yeni sezon hazırlıklarının ardından ilk resmi maçında UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme 3. Turu'nda Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad ile 2 - 2 berabere kaldı. Karşılaşmada takımımızın golleri 26. ve 75. dakikada Arda Turan'dan gelirken OFK Belgrad'ın gollerini 79. dakikada Kristic ve 82. dakikada Injac'tan geldi.

    Stadyum: Ali Sami Yen
    Tarih / Saat: 29.07.2010 / 21.00
    Hakemler: Nicolai Vollquartz; Torben Jensen, Jakob Bille 4. Hakem: Emil Laursen (Danimarka Futbol Federasyonu)
    Hava Durumu: İstanbul'da havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklığı maç günü en düşük 23, en düşük ise 29 derece olacak.
    Yayın: D-Smart
    İnternet: www.galatasaray.org

    Galatasaray
    Aykut, Sabri, Neill, Servet, Hakan Balta, Barış (Dk.82 Loric Cana), Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Serdar Özkan (Dk.58 Pino), Arda Turan, Mehmet Batdal (Dk.67 Harry Kewell)

    Yedekler
    Ufuk Ceylan, Ali Turan, Çağlar, Pino, Kewell, Lorik Cana, Emre Çolak

    OFK Belgrad
    Saranov, Mijatovic (Dk.46 Filipovic), Kecojevic, Trivunovic, Nikolic, Zeravica (Dk.66 Kristic), Petkovic, Rodic, Simic, Milic (Dk.80 Injac), Markovic

    Goller
    Dk.26 ve 75 Arda Turan (Galatasaray), Dk.79 Kristic, Dk.85 Injac (OFK Belgrad)

    Sarı Kartlar
    Dk.88 Neill (Galatasaray), Dk.50 Simic, Dk.60 Markovic (OFK Belgrad)

    1. Yarı
    1' Maça Galatasaray başladı.
    2' Sabri sağ kanattan ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
    3' Sabri'nin pas hatasında Milic topu kaptı ters kanattaki Simic'e pasını gönderdi. Simic'in vuruşunda top az farkla auta çıktı.
    6' Milic ceza sahası sol çaprazından sert vuruşunda top üstten auta çıktı.
    8' Arda sol kanattan ortasını yaptı ama top kaleci Saranov da kaldı.
    11' Arda sağ kanattan korneri kullandı boşta kalan topa Mustafa Sarp'ın sert vuruşunda kaleci Saranov son anda çizgi üstünde topu çıkardı.
    12' Arda sol kattan ortasını açtı Mehmet Batdal'ın kale önünde kafa vuruşunda top üst direkten geri döndü.
    14' Hakan Balta sol kanattan ortasını yaptı Mehmet Batdal'dan önceNicolic son anda topu kafayla kornere gönderdi.
    15' Arda sağ kanattan korneri kullandı ceza sahası içerisinde Servet kafa vuruşunu yaptı ama savunma son anda topu çizgiden kafayla uzaklaştırdı.
    21' Arda sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
    22' Sabri sağ kanattan ortasını yaptı Mehmet Batdal kafa vuruşunu yaptı kaleciyide geçen topu son anda Nicolic kafayla topu uzaklaştırdı.
    25' Trivunovic sol kanattan ortasını yaptı kale önünde Milic dokunamayınca top auta çıktı.
    26' GOOOOOLLLLL!!!!! Arda Turan sol kanattan topla buluştu ceza sahası sol çaprazından sert vuruşunda kaleci Saranov'un müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. 1 - 0
    27' Hakan Balta sol kanattan içeriye pasını gönderdi. Mehmet Batdal topun üsttünden atladı ama savunma Serdar Özkan'a vuruşunu yaptırmadan topu uzaklaştırdı.
    31' Arda Turan Mustafa Sarp paslaşmasında Mustafa Sarp sol kanattan sıfıra indi, içeriye çevirdiği topa Mehmet Batdal'ın vuruşunda kaleci son anda topu uzaklaştırdı.
    33' Barış'ın sağ kanattan ortasında top arka tarafa açılınca Arda sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Saranov'da kaldı.
    37' Sabri sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
    39' Serdar Özkan sağ kanattan ortasını yaptı Mehmet Batdal'dan önce kaleci Saranov çıkarak topu kontrol etti.
    41' Sabri sağ kanattan ceza sahası içinde sıfıra indi çıkardığı topa Mehmet Batdal'ın vuruşunda kaleci Saranov son anda topu kornere çeldi.
    43' Arda sağ kanatta topla buluştu ceza sahası içine girdi şut açısı aradı ama savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi.
    45' Maçın 4. hakemi 1 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...
    45'+1 İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

    2. Yarı
    46' İkinci yarıya OFK Belgrad başladı.
    46' OFK Belgrad'da oyuncu değişikliği. Mijatovic ve Filipovic yerine oyuna girdi..
    48' Arda sol çaprazdan kaleye sert vudu ama top üstten auta çıktı.
    50' OFK Belgrad'da Simic sarı kart gördü.
    53' Sabri sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
    58' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Serdar Özkan yerine Pino oyuna girdi..
    60' OFK Belgrad'da Markovic sarı kart gördü.
    62' Milic'in pasında Trivunovic ceza sahası dışından sert vurdu ama Aykut son anda topu kornere çeldi.
    64' Pino ceza sahsı içerisinde sıfıra indi içeriye çevirdiği topa Barış'ın vuruşunda savunma son anda topu çizgiden çıkardı.
    66' OFK Belgrad'da oyuncu değişikliği. Zeravica ve Kristic yerine oyuna girdi..
    67' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Mehmet Batdal yerine Harry Kewell oyuna girdi..
    68' Kewell sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi Pino topla buluştu çaprazdan kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
    71' Barış sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Saranov'da kaldı.
    73' Pino sağ kanattan hızla ceza sahasına girdi yerden Kewell'a pasında savunma son anda ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
    75' GOOOOOLLLLL!!!!! Arda Turan... Kewell'ın pasında Pino sağ kanattan ceza sahasına girdi vuruşunda top kaleciden sekti Arda topu önünde buldu vuruşunda top ağlarla buluştur. 2 - 0
    79' OFK Belgrad'da Kristic ceza sahası dışından serbest vuruşu kullandı. Direk kaleye kullandığı serbest vuruşta top baraja da çarparak ağlarla buluştu. 2 - 1
    80' OFK Belgrad'da oyuncu değişikliği. Milic ve Injac yerine oyuna girdi..
    82' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Barış yerine Loric Cana oyuna girdi..
    85' Simic'in sağ kanattan kullandığı kornere Injac'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 2 - 2
    88' Galatasaray'da Neill sarı kart gördü.
    90' Maçın 4. hakemi 4 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...
    90'+2 Arda'nın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Ayhan'ın indirdiği topa Servet vurdu, top üstten auta gitti.
    90'+4 Maçın son düdüğü geldi. Galatasaray OFK Belgrad ile 2-2 berabere kaldı.



#30.07.2010 11:41 0 0 0
  • Takımımızda bayağı tecrübe eksikliği var. Halen daha iskelet bir kadro oluşturulamadı. Özellikle ortasaha ve forvet bölgesinin birbiriyle anlaşmazlığı açık seçik ortada.

    Buraya yazılacak olumlu şeyler, Mehmet Batdal ve Arda. Arda geçen seneden farklı olarak kendinin bayağı geliştirmiş. Serbest vuruşları, şutları ve gole dönük oyununda bayağı gelişim sağlamış. İşte kendisinden beklediğimiz, ona yakışan şeyler bunlar! Ona sahip çıkmamız şart. Daha şimdiden üzerine gitmeye başladılar.
    Onu şımartmadan sadece sahip çıkmalıyız. Bu sezon 10'a güveniyorum ben.

    Mehmet Batdal benim beklediğimin üzerinde oyuncu çıktı. Kaçırdığı pozisyonları şanssızlığına bağlıyorum. Baros'tan öğreneceği çok şey var. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacak. Bunun için çok çalıştığını bildiğimden içim rahat.

    Gelelim iskelet kadroya.
    Kale için birini yazamıyorum. Bana kalırsa Ufuk oynasın ama, demekki bizim göremediğimiz hocanın gördüğü şeyler var ki, o da oynamıyor.

    Defans bloğumuz zaten belli. Sabri -- Neill -- Servet -- Hakan.

    D. Orta saha (bana göre), Elano -- Cana.

    O. Ortasaha Pino -- Kewell -- Arda

    Forvet , Baros

    Bu kadrodan bir ya da ikinci oyuncu çıkarılabilir, ama fazlası çıkarsa çok sıkıntı yaşarız. Transfer konusunda arkadaşlar olumlu şeylerden bahsediyorlar. İyi oyuncularla görüşüyormuşuz. Umarım alırız, yoksa geçen sezonun kopyası bir sezon yaşarız. Geçen senden farklı olarak Beşiktaş bayağı güçlendi, bu alternatifi fazla olmayan kadroyla işler zor...
#31.07.2010 08:51 0 0 0
  • Aslanim takimin yarisini yabanci yapmissin ya
#31.07.2010 13:56 0 0 0
  • Abi, maalesef ki takımda bu diziliş üzerine yazabileceğimiz daha iyi Türk oyuncu yok.
    Zaten 6 yabancıyı geçmediğine göre sorun yok.:)
#31.07.2010 15:29 0 0 0