Malzemeler:

1/4 su bardağı ılık su
1 paket (7gr) aktif kuru maya
4 su bardağı un
1/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1/4 su bardağı (60gr) tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı soğuk süt
arasına yaymak için 1,5 su bardağı (360gr) soğuk margarin (ben 150-200gr kadar tereyağı kullandım)
üzerine sürmek için 1 yumurta, 2 yemek kaşığı süt
Hazırlanması:

Suyu küçük bir kaba koyun. Üzerine mayayı serpin, 5 dakika bekletip tamamen çözülmesi için karıştırın.
Unu, şekeri ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. 1/4 su bardağı tereyağından minik parçalar koparıp kaba atın. Karışımı iki avcunuzun arasında ufalayıp yağın tamamen karışmasını sağlayın.Mayayı karıştırıp una ekleyin. Soğuk sütü ilave edin. Tahta bir kaşıkla kuru yer gözükmeyecek hale gelene kadar karıştırın. (çok fazla karıştırmamaya dikkat edin, yoksa hamuru açmak zor olur.)
Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha alın, 1 dakika yoğurun. Bir fırın tepsisine -ya da yoğurduğunuz kaba- alıp üzerini streçleyin, buzdolabına kaldırın, en az 5 saat -en iyisi bir gece- buzdolabında bekletin.
Beklettikten sonra katı yağınızı buzdolabından çıkarın. Paketini açmadan merdane ile 4 kenarı yumuşayana kadar hafifçe bastırın. Paketi açıp unlanmış tezgahta bir 13 x 13cm boyutlarında açın.
Hamuru dolaptan çıkarın. Hafif unlanmış masada 30x15 cm boyutlarında bir dikdörtgen açın. Yağı hamurun sağ yarısının üzerine koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kapattığınız kenarları parmaklarınızla bastırın. Bastırdığınız ucu sağınızda kalacak şekilde hamuru açıp 55 x 25cm boyutlarında bir dikdörtgen elde edin.
Açtığınız hamuru 3 eşit parça gibi düşünüp alttaki ilk parçayı ortaya doğru katlayın. Daha sonra en üstteki parçayı onun üzerine kapatın. Hamuru bu halde tepsiye alıp üzerini kapatın ve 45 dakika bekletin.
Hamuru dolaptan çıkarın, katlama yeri solunuzda kalacak şekilde hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 55 x 25cm boyutlarında bir dikdörtgen açın. Tekrar aynı şekilde üçe katlayın. (böylece birinci katlama işlemini tamamlamış sayılıyorsunuz.) Hamuru tepsiye alın. İlk katlamayı yaptığınızı işaretlemek için kenarına parmağınızla bastırın. Üzerini kapatıp 45 dakika bekletin.
İkinci açma-katlama işlemini yapıp 45 dakika daha bekletin. Üçüncü açma-katlama işleminden sonra en az 5 saat -en iyisi bir gece- bekletin. (Dilerseniz ikinci katlamayı tamamlayıp bir gece bekletebilir, üçüncü katlamayı ertesi sabah yapabilirsiniz)
İki tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 64 x 36cm boyutlarında açın. Hamuru uzunlamasına ikiye kesin. Ardından her bir parçadan üçgenler kesin. (buradaki gibi)
Her seferinde hamurdan bir üçgen alarak sigara böreği gibi sarın. Uçlarını içeri doğru kıvırıp tepsiye alın.
Yumurta ve sütü çırpın. Hafifçe kruvasanların üzerine sürüp üzerleri açık bir halde 18C-23C arasında 1,5 -2 saat bekletin. (bu arada yumurta+süt karışımınız bir kenarda beklesin.)
Tepsileri 23C-26C arası (yani biraz daha sıcak) bir yere alıp 1-1,5 saat bekletin. Üzerlerine tekrar yumurta+süt karışımından sürün ve önceden ısınmış 200C fırında 15-17 dakika pişirin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 575
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:11
eline emeine saglik...
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:50
tarifleriniz için teşekkürler :85:
clark Tarih: 16.07.2006 20:48
Tariflerin için tesekkürler
Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ
:89:
görüntü HARIKA OLACA :78:K :89:
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 00:46
Ellerine Saglik
CADIKIZ Tarih: 16.04.2006 12:26
[COLOR=coral]Tesekkurler ablacim
acaba guzel olurmu :78:
inci kız Tarih: 15.04.2006 15:57
emeğine sağlık arkadaşım
refik Tarih: 13.04.2006 11:53
tariflerin için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 06.04.2006 23:03
[COLOR=burlywood]tariflerin icin sagol