Malzeme

- 3 adet yumurta
- 50 gr Sana yağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 adet elma
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- ½ su bardağı kuru üzüm
- şerbeti;
- 2 ½ su bardağı şeker
- 1 ½ su bardağı su
- üzeri için;
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt

Hazırlanışı

1. Kuru üzümleri ayıklayıp, küçük bir kasede su ile ıslatın.
2. Elmanın kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Rendelenmiş elmaları kararmaması için limonlu su da bekletin.
3. Şerbeti için; derin bir tencereye şekeri ve suyu su ekleyip karıştırdıktan sonra şerbet kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin.
4. Derin bir kasenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırıp, şekeri ekledikten sonra bir çırpıcı veya mikser yardımıyla çırpın.
5. Şeker yumurtaların içinde eridikten sonra yumuşamış Sana yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
6. Daha sonra içine irmiği, hindistan cevizini ve eleyerek kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
7. En son olarak harcın içine rendelenmiş elmaları, ıslanmış kuru üzümleri ilave edip tahta bir kaşık ile karıştırın.
8. Harcı yağlanan fırın kabına alıp üzerini spatula ile düzelttikten, sonra üzerine iri çekilmiş cevizleri serpin.
9. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
10. Tatlı fırında pişerken üzeri için; süt ve toz krem şantiyi çırpıp buzdolabında biraz soğutun.
11. Pişen tatlının üzerine ılınmış şerbeti döküp, şerbeti çektirin.
12. En son olarak tatlının üzerine sıkma torbasına koyduğunuz krem şanti ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 518
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:33
Ellerine Saglik
menekşe çiçeği Tarih: 14.04.2006 14:57
Denemek lazım teşekkürler
casper Tarih: 14.04.2006 00:26
Ellerine sağlık canım,
teşekkürler
refik Tarih: 13.04.2006 10:26
paylaşımların için teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 06.04.2006 22:52
[COLOR=burlywood]Deneyelim ve kalite kontrol yapalım :78:
CADIKIZ Tarih: 04.04.2006 15:58
[COLOR=coral]himm,guzel birseye benziyo.
denemek lazim, :78:
tesekkurler ablacim