Humus Kavurması

Son güncelleme: 03.07.2006 12:08
  • Malzemeler
    750 gr kuzu eti
    1 soğan
    2 domates
    8diş sarmısak
    5 yeşil biber
    Tuz, karabiber
    Kekik
    2 su bardağı nohut
    6 su bardağı su
    1 limon suyu
    1 çay kaşığı çam fıstığı
    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    yapılışıEtlerin üzerine yarım yemek kaşığı tuz karabiber serperek bir tencereye yerleştirin. Et suyunu çekene kadar hızlı ateşte pişirin. Et suyunu çektikten sonra, ilk önce orta, daha sonra da yavaş ateşte ara sıra karıştırarak yarım saat kavurun. Etleri başka bir tencereye alın. Etleri pişirdiğiniz tencerede soğanları kavurun. Daha sonra 5 diş sarmısağı, doğradığınız yeşil biber ve domatesi soğanların üzerine katın. Pişirmiş olduğunuz eti ve baharatları sebzelerin üzerine ekleyerek malzemeyi birlikte biraz daha kavurun.
    Yemeğin yanında servis yapacağınız humus için nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün, aynı su ile nohutları haşlayın. Nohutlar iyice haşlandıktan sonra bu sudan dört çorba kaşığı ayırarak, gerisini süzün. Nohutları bu dört kaşık suyla iyice ezin. Nohuda 3 diş ezilmiş sarmısak, limon suyu ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Bir tavada sıvıyağ ile çam fıstıklarını kavurun. Çam fıstıkları ile nohut ezmesini iyice karıştırın. Humusun üzerine kavurmayı ekleyerek servis yapın
#03.04.2006 17:33 0 0 0
  • noimage
    teşekkürler
#05.04.2006 20:26 0 0 0
  • Tuhaf birşey, deneyelim. Ellerine sağlık
#06.04.2006 22:06 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#03.06.2006 00:48 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 12:08 0 0 0