Kasap Köfte

Son güncelleme: 13.08.2010 14:15

  • noimage

    Malzemeler:

    750 gr köftelik kıyma
    3 adet orta boy kuru soğan
    karabiber
    kimyon
    tuz
    İsteğe göre 2 diş sarımsak
    (ızgarada değilde tavada yapacaksanız maydanoz ve 3 adet bayat ekmek içi ekleyebilirsiniz)

    Yapılışı:
    1- Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın.
    2- Soğanları soyup rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkartın.
    3- Kıymanın üzerine rende soğan, baharatlar ve (tavada yapacaksanız ekmek içi , kıyılmış maydanoz) ekleyerek iyice yoğrun.
    4- Cevizden biraz büyük parçalar kopartak elinizde yuvarlatın ve avucunuzda biraz bastırarak şekil verin.
    5- Mangalda önlü arkalı pişirerek servis yapın.
#13.08.2010 14:15 0 0 0