Tarçınlı Patlıcan Kebabı

Son güncelleme: 13.08.2010 14:19

  • noimage


    Tarçınlı patlıcan kebabı malzemeleri

    5 patlıcan
    2 soğan
    500 gr kuzu kuşbaşı
    5 domates
    8 sivribiber
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1.5 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı tarçın
    Tuz
    Karabiber

    Kızartmak için
    1 su bardağı ayçiçeği yağı

    Tarçınlı patlıcan kebabı hazırlanışı

    Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip her parçayı 4-5 cm uzunluğunda doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları temizleyip kıyın. 2 domatesi rendeleyip kalanları kalın dilimlere kesin. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin.

    Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve tarçınla tatlandırın. Küp doğranmış domatesi ilave edip karıştırın. 2 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin.

    Kızartmak için ayçiçeği yağını tavada kızdırın. Patlıcanları ilave edip iki taraflı kızartın. Sivri biberleri ve kalan domatesleri kızartın. Ayrı ayrı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

    Etleri sosu ile servis tabağının ortasına yerleştirin. Kenarına patlıcan, sivribiber ve dilimlenmiş domatesleri dizin. Sıcak servis yapın.

    Tarçınlı patlıcan kebabı artık hazır, afiyet olsun.
#13.08.2010 14:19 0 0 0