Gereçler:
1 kutu 160 gramlık “Superfresh” ton-klasik
10-12 adet küçük karides(haşlanmış ve soyulmuş)
3 yaprak marul ½ adet kuru soğan
1 yaprak kırmızı lahana
1 adet iri kırmızı turp
1 adet limonun suyu
Zeytinyağı (sızma)
Tuz
Yapılışı:
Marul yapraklarını iyice yıkadıktan sonra enine şeritler halinde doğrayıp derince bir kaba (salata kabına) alın. Kırmızı lahanayı da, önce yaprakları boyuna ikiye bölüp aynı sekilde doğrayın ve kaba ilave edin. Turpu rendeleyin ve kaba ekleyin. Soğanı yarım daire halkalar halinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine bol tuz serpin ve yuğurun. Sonra yıkayıp salataya ilave edin. Ton balığınının yağını süzün ve küçük parçalara bölün. Karidesleri dörde bölün ve ton balığı ile salataya ilave edin. Salataya limon suyunu, tuzu ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.
Servis Önerileri:
Soğuk servis yapın.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları da haşlayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp salataya ilave edebilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 848
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 04.07.2006 23:09
Ellerine Saglik
sakin75 Tarih: 03.07.2006 19:32
teşekkürler
demet Tarih: 03.05.2006 13:14
ellerine sağlık, teşekkürler
unique Tarih: 27.02.2006 19:08
az zahmez gerekcek ama bunu denerimm benn :5:
paylasim icin saol
refik Tarih: 27.02.2006 14:11
tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 26.02.2006 23:37
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 06:45
Emeğine sağlık,paylaşımın için sağol.
masarac Tarih: 27.12.2005 21:57
teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 00:04
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER