Gereçler:
250 gram Tazu Yesil Fasulye
1 Paket cubuk makarna
yarim bas sogan
2 tane domates
1 kasik salca
ceyrek su bardagi zeytin yagi
tuz
karabiber


Yapılışı:
ilk once cubuk makarnalarimizi bir tencerede haslayip suzdukden sonra birazcik soguk su gezdirip sogutmaya bekletiyoruz ondan sonra bir tavaya ceyrek su bardagi zeytin yagimizi koyup kizdirdikdan sonra ince ince dogranmis soganimizi icine atip pembelestirdikden sonra salcamizi tumuzu ve karabiberimizi verip kirip temizledigimiz tazeyesil fasulyelerimizi kavurmaya basliyoruz,kavururken kesinlikle altini kismiyoruz

bu sekilde tazeyesil fasulyelerimiz bir nevi kizarimis oluyor ihce kizardikdan sonra orta atesde ustu kapali pisiriyoruz

pisirilip kavurlukdan sonra kapagi acik bir sekilde kabuklari kesilmis domateslerimizi icine atip karistirarak (ezmeden)pisirmeye devam ediyoruz iyice kavuruldukdan sonra istege gore kirmizi pul biber atabiliriz pisen tazeyesilfasulyerlerimizin icine makarnamizi bosaltim kisik atesde biraz daha kavurdukdan sonra servise hazirdir

Servis Önerileri:
istege gore ustune taze kesilmis maydonozda serpistirebiliriz
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
kesinlikle Tazefasulye sosumuza su ilave edilmemelidir aksi taktirde zeytinyagli fasulye yemegi olur o yuzden ilk basda yuksek atesde kavrulup

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 581
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:34
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:13
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 03:00
[COLOR=tomato]Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:25
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 19:59
tarif için teşekkürler eline saglık
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 15:08
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:39
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 09:30
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler
hOney Tarih: 20.05.2005 17:44
Tarif icin :43:
Ellerine saglik!