Gereçler:
Hamuru;
3 adet yumurta
5 dolu yemek kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
Üstü için;
1/2 paket çilek jöle ( 3/4 bardak sıcak su, jöleyi eritmek için)
300-400 gr çilek
2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı
Kreması;
1 bardak süt 1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
Süslemek için;
1/2 poşet krem şantiy ( süt katılarak mikserde karıştırılır)
1/2 bardak süt
1/2 su bardağı kıyılmış fındık
Yapılışı:
1. Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirilir. Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın. Yukarıdaki açıkladığımız gibi, 25 cm çapındaki teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın. Orta ısılı fırında 30 dk pişirin.

2. Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın. Uzun keskin bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın. Biraz likörlü ve şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; pandispanyayı üst üste kapatın. Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın.

3. Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin. Çileklerin kenarına krem şantiy sıkın. Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğumuş olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 821
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:12
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:24
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:23
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 15:08
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 05.12.2005 01:07
teşekkürler tarif için,ellerine sağlık
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:17
Emeqin ve eLine saqLık saoL !
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 14:53
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:31
Ellerine ve emeklerine saglik
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 08:35
Ellerine sağlık kardeşim