MALZEMESI

* 4 çorba kasigi yag
* 8 çorba kasigi un
* 6 su bardagi tavuk suyu
* 300 gr. ince dogranmis mantar
* 1/2 cay k. tuz
* karabiber
* 2/5 su bardagi krema



HAZIRLANISI

Yagi kalin tabanli bir tencereye eritin. Yag eriyince unu ilave edip, iyice karistirin. Cok agir ateste kumlu bir doku olusuncaya ve hafifçe kahverengilesinceye kadar pisirin. Tencereyi atesten alip, meyaneyi(yaptigimiz isleme meyane deniyor) bir kenadra ilinmaya birakin

Bu arada tavuk suyunu bir tasim kaynatin. Meyanenin bulundugu tencereyi tekrar atese oturtup, bir tel ya d atahta kasikla karistirarark kaynar tavuk suyunu meyaneye yedirin

Taze mantarlari ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haslayip, süzdürdükten sonra bunun 250 gr. tavuk sulu meyaneye ilave edin. Harli ateste bir tasim kaynatip, atesi kisin. Tencerenin üzerindeki kefi (üstte olusan köpüklü kisim)alip. atin. Tuz ve biberini ilave edin. Agir ateste 45 dk. pisirin

Telle karistirarak çorbaya kremayi ilave edin Tuzunu biberini kontrol edin. Çorbayi önceden isitilmis kaselere koyup servis yapin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 632
favori
like
share
demet Tarih: 24.05.2006 15:56
teşekkürler, eline sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:46
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:10
Ellerine sağlık,teşekkürler.
masarac Tarih: 26.12.2005 00:49
teşekkürler.ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 25.12.2005 16:21
ellerine sağlık güzel tarifin için teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:56
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
corleoni Tarih: 18.10.2005 11:03
eline sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:29
ElleRINE SAglik....!
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:32
Emeqin ve eLine saqLık saoL !