Sinema Yeni Haberler 07 04 2006

Son güncelleme: 21.08.2007 07:08
  • Woody Allen : Woody Allen'in kesin ismi henüz belli olmayan yeni filminde başrolü Michelle Williams oynayacak.
    Bu film aynı zamanda Williams'ın Brokeback Mountain'dan sonraki ilk sinema rolü oluyor.
    Dawson's Creek dizisinin oyuncularından biri olan Williams, Brokeback Mountain'da Heath Ledger'in eşini canlandıracak sinema alanında isminden söz ettirip Oscar ve Altın Küre dahil olmak üzere birçok ödüle aday olmuştu.
    Hemen hemen tüm Allen filmlerinde olduğu gibi bu filmin de detayları gizli tutuluyor fakat bu kez hikayenin Paris'te bulunan genç Amerikalıları merkez aldığı biliniyor.

    *****

    Cannes Film Festivali : Bu yıl 17 - 28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 59. Cannes Film Festivali'nin açılış ve kapanışını Fransız oyuncu Vincent Cassel'in yapacağı organizasyon komitesi tarafından açıklandı.
    Cassel ilk olarak 1995'de Mathieu Kassovitz'in yönettiği La Haine'de rol alarak festivale katılmış, daha sonra 2002'de Gaspar Noe'nun tartışmalı filmi Irreversible'da rol alarak ile bir kez daha festival izleyicisi karşısına çıkmıştı.
    Öte yandan bundan 20 yıl önce organizatörler tarafından festival programına alınmayan Oliver Stone'un Vietnam klasiği Platoon'un bu yıl festivalde özel bir gösteriminin yapılacağı açıklandı.
    Filmin piyasaya çıkacak yeni DVD'si ile paralellik gösterecek gösterim 21 Mayıs'ta yapılacak ve Stone'un yanısıra filmin başrollerindeki birçok oyuncu da gösterime katılacak.

    *****

    Conquistador : Antonio Banderas, İspanyol fatih Herman Cortes'in hikayesinden uyarlanacak tarihi filmde başrolü oynamaya hazırlanıyor.
    Conquistador adlı yapım, 1519 yılında emrindeki askerleri ile birlikte Küba'dan batıya doğru yola çıkan Cortes'in, bugün Meksika'nın bulunduğu bölgede Aztek imparatorluğu ile karşılaşmasının hikayesini anlatıyor.
    Eylül ayında başlayacak çekimler İspanya, Meksika ve çeşitli Güney Amerika ülkelerinde gerçekleştirilecek. Filmin yönetmenliğini genelde belgesel yapımlar ile tanınan Brezilyalı yönetmen Andrucha Waddington üstleniyor.

    *****

    Kidman & Crowe : Avusturalyalı yönetmen Baz Luhrmann (Moulin Rouge) yaptığı yeni açıklama ile Nicole Kidman ve Russell Crowe'un birlikte oynayacağı kesin ismi belirlenmeyen film için Fox stüdyosundan henüz yeşil ışık yakılmadığını söyledi.
    Yönetmen, Australian'a verdiği demeçte, daha önce filmin çekimlerinin yaz aylarında başlaması konusunda karar alındığını fakat dev ölçekte olacak bütçenin soru işaretleri yaratması ile filmin şu an için beklemeye alındığını belirtti.
    Bütçenin son hali ve filmin kesin ismi kısa süre belirlendikten sonra filmin geleceği hakkında son karar verilecek. 1930'lu yılların ortasında başlayan hikaye, Avusturalya'nın kuzeybatısında yer alan Darwin'in 1942'de Japonlar tarafından bombalanmasına kadarki zaman dilimini kapsıyor.
#07.04.2006 08:33 0 0 0
  • Haber icin tesekkürler arkadasim
#07.04.2006 11:03 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#21.08.2007 07:08 0 0 0