ABD, AKP ve PKK ‘Evet’ Diyor- Banu AVAR

Son güncelleme: 01.09.2010 23:53
  • ABD, AKP ve PKK 'Evet' Diyor! / Banu AVAR

    Açıkca anlaşıldı ki PKK ve yandaşlarının 'boykot' manevrası Atlantik ötesinden kararlaştırılmıştı. İnce hesaplar yapılmıştı. 'Boykot-Hayır' cephesi bütünleştirilecek, Halk 'Hayır'dan uzaklaştırılacaktı.

    Şimdi alenen ortada ki:

    PKK 'EVET' diyor.
    APO 'EVET' diyor.
    BDP 'EVET' diyor.

    AKP yalanlıyor ama iktidarın, 'evet'e yol hazırlamak için adımlar attığını PKK liderlerinden Karayılan açıklıyor.

    'Ateşkes kararının devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu alındığını' söylüyor. 'Görüşme talebinin Türkiye Cumhuriyeti devletinden geldiğini' belirtiyor.

    Ve Güneydoğu Anadolu'da faaliyet gösteren STK'lar bir bir dökülüyor: Hepsi koro halinde 'EVET' diyorlar . Güneydoğulu işadamları da ekranlardalar. İmaj konusu düşünülmüş. Pek Amerikanca! Üstlerinde bir örnek beyaz gömlekleri var.

    'EVET' diyeceğiz!' diyorlar. 'Daha derin ve geniş kapsamlı bir değişim süreci başlayacak. Bu referandum aslında yepyeni bir anayasaya ön basamak olacak.'

    Tercümesi 'Güneydoğuya özerkliğin yolu açılacak!'

    'Baba, oğul ve kutsal ruh'!

    Tablo net! Pazarlık 'Sen bana Evet ver! Ben sana Özerklik!' çerçevesinde gelişiyor.

    İktidar ve terör örgütü arkalarında Amerika, 'Baba, oğul, ve kutsal ruh' olarak, hristiyan üçlemesini tamamlıyorlar.

    Fener Patrikhanesi, Sümela'da Pontus'a 'EVET' çığlıklarıyla onlara eşlik ediyor.

    Dengeyi kaçırmamak için, Ermeni kilisesinin Akdamar'dan atacağı 'EVET'! çığlıklarını, referandum sonrasına ertelediler. 'Van Ermenidir!' korosunun sahne alışını, 19 eylülde planlıyorlar.

    Baba, Oğul ve Kutsal Ruh, kararlı! Türkiye topraklarını BOP haritasına uygun biçimde bölmeye 'EVET' diyorlar!

    Her birinin değişik sebepleri var. Ama oyunun kuralını Baba koyar. 'Baba', dünyayı işgal eden küresel şirketler. 'Baba', yerli işbirlikçi ve taşeronlara tabii ki hak ettiklerini verecek. En önemlisi, görevlerini layığıyla yaptıkları takdirde, onları deliğe süpürmeyecek.

    Kutsal Ruha gelince, bu haçlı oyununda PKK'yı oynuyor. 'Baba'ya yeni bir İsrail hediye etmek için çabalıyor. Görevi, en münbit maden ve petrol topraklarını Türkiye'den ayırıp dünyayı yönetme hevesindeki çetenin emrine sunmak.! Yeni kurulan devlet, devamlı kaos üreten bir makine olarak, Amerikan kılıcını, Ortadoğu'da sallayacak!

    Bush söylemişti. Türkiye Avrasya'nın kilidi! Türkiye'den Çin'e kadar uzanan Avrasya, tüm dünyadaki doğal zenginliklerin dörtte üçünün sahibi!

    Avrasya'ya açılan bu kilit kırılırsa, 'tek dünya devleti'ne giden yol açılacak. Kaynakları giderek tükenen emperyalizmi, en az 100 yıl rahat yaşatacak ve savaştıracak, enerji ve madenler yağmalanacak!

    Elazığ- Dersim- Diyarbakır hattı!

    Bu projenin önünde duran güç Türkiye'dir. Hükümetler tamamdır da halk 'halledilememektedir! 100 yıldır tüm zaafları didiklenmektedir.

    Boşuna Rize'den İskenderun'a hatlar çizilmemiştir.

    Rize Çayeli Bakır yataklarından başlayın, Elazığ Maden'e, Palu'ya, Sivrice'ye oradan Diyarbakır Ergani'ye, İskenderun'a inin.

    DÜNYA ÇELİK TRÖSTLERİ O HATTAN BESLENİR.

    Almanya 2. dünya savaşına o bölgenin kromundan aldığı güçle girmiştir.

    Atatürk'ün vefatından bu yana, dünya tröstlerinin gözü maden diyarı Maden'de, Ergani'de, Bakır diyarı DİYARBAKIR'da, gümüş kapısı DER-SİM'de (bkz C. Özakıncı "Der-sim"den, "Tunç-eli"ye Yurttaş Hakları Devrimi - I ve "Der-sim"den, "Tunç-eli"ye Yurttaş Hakları Devrimi - II) ya da Tunç elleri Tunceli'dedir. Yani Elazığ- Dersim- Diyarbakır hattında 100 yıldır yaratılan kaosun nedeni bellidir.

    Lütfü Ergene dostumuz, muazzam arşivi ile bana ışık oluyor. Bakın ne diyor:


    'Yıl 2010. Başta Almanya, İsveç ve Norveç olmak üzere dünyadaki çelik üreticisi ülkelerin yıllık ortalama bir milyon ton civarında ham Krom ihtiyacını karşılamaya devam eden Türkiye, bir çılgınlık sonucu hala Krom destekli -yani nitelikli- çelik üretememektedir.

    Türkiye'de Demir Çelik İşletmeleri diye boy gösteren fabrikalarda ise ne yazık ki neticede basit anlamda inşaat demiri üretilmektedir.

    Nitelikli çelik üretmek için gerekli olan ham Krom'u ferrokrom haline dönüştürme faaliyetinden, Elazığ Ferro Krom fabrikası özelleştirilip kapatılarak vazgeçilmiştir.'
    Tıpkı İskenderun Demir Çelik'in kuruluş aşamasında ABD, gizli raporlarla 'Türkiye'deki bu gidişin durdurulması' emrini verdiyse (Bkz. A. İlhan Hangi Atatürk), Ferro krom'un da akibeti farklı olmamıştır. Türkiye her ağır sanayi adımında engellenmiş, 'Sen ham maden sat! Yoksa bedel ödetiriz!' denmiştir.

    'EVET' ile paylaşılacak Hazine!

    Kısacası bölge bir hazinedir. Küresel çete, ÖZERK KÜRDİSTAN aşamasında, bu hazineyi bölge ileri gelenleri, işadamları, örgüt yandaşlarıyla 'paylaşacağı' mesajını yaymaktadır. Aynı anda 'işine bakmaktadır'!

    (Afganistan'da Irak'da da aynı mesajları vermişti. İşgal başladığında önce içerdeki yandaşlarını temizledi.)

    Küresel çetenin en önemli işi, kucağında büyüttüğü siyasiler, ekonomistler hukukçularla önündeki tüm engelleri kaldırmak için bir Anayasa yapmaktır.

    Bunun ilk aşaması olan REFERANDUM yasadışı şekilde gündeme taşınmıştır.

    EVET için 'Yedi düvel' çalışmaktadır. Çünkü EVET, Ergani, Çayeli, Tunçeli, Maden kromu, altını bakırı gümüşü petrolü demektir.

    O nedenle, ABD ve Avrupalı büyükelçi ve konsoloslar, 'EVET' çığlıkları atarak yurdun dört bir yanını dolaşmaktadır.En çok ziyaret edilen bölge ne hikmetse (!) ELAZIĞ- ERGANİ hattıdır. (Dipnot 1)

    Onlar küresel şirketlerin memurlarıdır. 300 küsur yabancı şirket , ŞİMDİLİK, Danıştay ve Anayasa mahkemesi engelleriyle 'uğraşarak' bu servete el koyabilmektedir. Yeni Anayasa ile önlerindeki tüm engeller kalkacak, hazine ayaklarının dibine düşecektir!

    İşte bu nedenle dünyayı yöneten küresel şirketler koro halinde 'EVET'çidir.

    EVET ile ele geçecek servet, Suriye sınırında 4 trilyon dolarlık petrol, (Dipnot 2), güneydoğunun münbit topraklarında yatan bakıra yani altına, gümüşe, kroma, doğrudan el koyma imkanı.. Servetin boyutunu siz hesabedin!

    Selim Kotil, küresel çetenin ,iktidarla üleşiminden örnekler veriyor: (Selim KOTİL: "Neden hayır demeliyiz?")


    'Örneğin İsrail devletini kurduran Rothschield ailesi ile Başbakanın damadının genel müdür olduğu Çalık Grubu, Anatolia Minerals firmasında % 50 şer ortaklar. Bu firma 4 milyon dönüm arazi kapatmış durumda.

    Fethullah Gülene yakınlığı ile bilinen Koza Grubu 6 milyon dönüm arazi ve 500 ruhsatla bu işin en önünde.'

    EVET için her şey mübah!

    İşte bu üleşim nedeniyle, AKP hükümeti, yabancılara Toprak Satışı Kanunu'nu yargıya takılmadan geçirmek zorunda. Tapu kanununu çıkarmak,
    yabancı şirketlerin taşınmaz mal edinmelerine izin vermek zorunda.

    Bunların önünde duran yargıyı ezip yoketmek zorunda.

    EVET çıkarsa, bu yağmaya karşı açılmış tüm davalar kapanacak. Küresel 'Baba' topraklara madenlere petrole el koyacak, 'Oğul' deliğe süpürülmeden koltuğunda kalacak ve hazineden pay alacak, 'kutsal ruh' kukla devletten pay kazanacak, saraylarda yaşayacak. Feodal ağalıktan krallığa sıçrayacak. Yöre halkı acından ölmeye devam edecek. Bugün Silvan'da iftarını açacak ekmeği olmadığı için kendini asan 'Hacı'nın, iftar açmak için gideceği bir evi de olmayacak.Bu kabus gerçekleşirse, Güneydoğu Anadolu, Afganistan , Pakistan ve Irak halkının kaderini paylaşacak!

    Bu bir yedi düvel oyunudur. Ve oyunun son perdesidir.

    Bu oyunda batının 300 küsur şirketi, ağzından salyalar akıtarak, diş geçirdikleri doğal zenginliklerimize el koymak için yeni Anayasa beklemektedir.

    Durum artık PARTİLER ÜSTÜ bir durumdur. Ne yazık ki gerçek bir muhalefet uzun yıllar önce budanmış ve yeri boş kalmıştır. Lider olabilecek kişiler öldürülmüş ya da içeri tıkılmıştır. EVET'in geçmesi halinde, 'aydın' sıfatlı pek çok kişi de aynı akibeti paylaşacaktır. Görev HALK'ındır!

    Hangi partiye yakın olunursa olunsun, Türkiye'nin Bekası için, bu milletin geleceği, varlığı, devamı için, emperyalist odakların son oyunu bozulmalıdır!

    HAYIR demek farzdır.


    Banu Avar 19/08/2010
#21.08.2010 13:40 0 0 0
  • bdp evet demiyor olurmu adamlar doğuda hayır kampanyasi başlattı hayır diyenler arasinda asil bdp var bdp hayır diyor diye ben evet oyu kullanıcağim eğer bdpliler evet desin ben onlara inat hayır derim onlarla aynı fikirde olmaktansa herseye raziim..!!
#21.08.2010 15:26 0 0 0
  • Ne garip değil mi Değişikliğe karşı olduğunu haykıran BDP.. Hayırcılar gözünde birden evetçi oldu.. Çok komik hareketler bunlar..
#21.08.2010 15:47 0 0 0
  • Emperyalizm bugün Türkiye de cuntacılar tarafından çok güzel bi biçimde avam kesminin çocuklarıyla yapılmakta.Ama hiç bir Anne hiçbir baba benim oğlum bu vatan için Şehit oldu nasıl bunları uydularınızda görtünüzde tedbir almadınız deyip yakalarına yapışamıyor.Ve Aynı anne ve baba belki de kendileri 28 şubat olsun 12 eylül olsun cezaevlerinde yatmışlardır..Bugün Türkiyede emperyalistlere hayır demek istiyorsan öncelikle Amerikadan ikinci sınıf silahları alıp sonrada bunları sokaklarda darbe halkın bekası devlet elden gidiyor başlıkları adı altında seçilmiş demokrat insanları ve seçilmiş Başbakan cumhurbaşkanlarını İdam eden bir yapıya evet oyu vererek bir nevi karşı çıkılır.Kendilerini anayasayla koruma altına almış bir kesim grup kocaman bir halkı kendilerine köle olrarak görmektedir.Anayasa da i kaç değişiklikle ben kanmam kalkacaksa anayasa kitabını ortadan kaldırmalı.Ama nasılsanız öyle yönetilirsiniz sözüne(ayetine) mütakiben benim görüşüm o da olacak ama daha zamanı var...
#21.08.2010 16:18 0 0 0
  • Eminim bu yazının altında ismi geçen kişi bir aydın veya yazardır.malesef gereksiz , çok şablonca, fanatikliği açıkça belli bir sürü hayal ürününün bir araya getirilmiş korku filmi gibi saçma sapan bir yazı...

    Yıllardır her gelene birileri memleketi sattınız, toprağını verdiniz vs. vs. saydırıyor ama o on yıllardır memleketin bir karış toprağının bir yere gittiğini görmedim doğrusu, şirketleri sattınız dediler satılanların sırtlanıp bir yere gittiğini de görmedim, aksine yatırım yaparak bu devlete katma değer ve bir çok vergi ödemeye devam ediyorlar, binlerce istihdam yaratarak tabiki,

    Onun için böyle uyduruk yazılara hiç itibar etmediğimi belirtmek isterim.Belirttiğim hususlar konuyu buraya taşıyan değerli arkadaşıma değil, bu konuyu altına ismini yazarak veren kişiyedir.
#21.08.2010 17:40 0 0 0
  • okumaya değmez bir yazı ve yazar
#21.08.2010 18:15 0 0 0
  • Banu AVAR hiç bir yazısında hiç bir görsel çalışmasında yapmacık içten pazarlıklı olmadı.Birileri gibi CIA nın servisini haber diye yayınlamadıAdamlar bağıra bağıra evet diyeceğiz.Silahları BM barış gücüne teslim edeceğiz.Çağırın gelsin BM askeri diye gıçlarını yırtıyorlar bizim dostlarımızda deve kuşu misali başlarını kuma kömmüşler ayakları ile güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlarTabi onların kilise açmak gibi öncelikleri olduğu için vatan mevzu bahis olduğu zaman biz bilmezük kurnazlığına yatıyorlar.erenlerin bir güzel demesi var.asil insanların aç kaldığında ,aşağılık insanlar karınları doyduğunda onların savaşından korkulur.
#21.08.2010 20:21 0 0 0
  • Belli bir siyasi görüşe kin kusmakla birçözüm yolu bulduğunumu düşünmekte konunun yazarı acaba ? Eski defterleri açmaya çok meraklı görünüyor ancak unutulmamamlı ki Chp zamanında en büyük toprak satışını 11 ay gibi kısa bir zamanda 8 yıllık akp iktidarının yaptığını iddia ettiği toprak satışının tam 3 katını yapmıştır.Ayrıca ağır sanayiyi başarmak için ciddi adımlar atan erbakanı zaman zaman sözüm ona şu zamanki hükümetin destekçileri olan dış güçler zorla iktidardan indirip, kıbrıs barış harekatında savaş uçaklarımızın en önemli can damarı olan elektronik çipi yaklaşık 20 sente üretip 12 dolardan türkiyeye satmaya kalkışması manidardır.Ayrıca o parçayı erbakan hoca türk mühendislerine yaklaşık 1 dolara mal ettirerek yaptırmaya kalkınca harekat sonrası al aşağı edilmemişmidir.

    Şİmdi kalkıpda insanları bilmeden suçlamak bu yazar için pek eğlenceli olsa gerek, sanırım kendi amaçlarına daha güzel hizmet etmektedir.
#21.08.2010 20:30 0 0 0
  • ?
#21.08.2010 20:38 0 0 0
  • merak ediyorum genelde sol zihniyet hayir diyor bu memleketi dusunduklerinden oturu mu yoksa yetkili vede etkili makamlardan uzaklastirilma korkusundan dolayimi bu chp yi anladikta bu mhp ye ne oluyor
#22.08.2010 12:00 0 0 0
  • memlekete bi hizmetleri dokunmadı ki ne yapsınlar korkuyolar...
#22.08.2010 13:52 0 0 0
  • Sine KatıLıyorum MemLekiti Batırmaktan Başka Hiç Bişi YapmadıLar :D
#22.08.2010 14:10 0 0 0
  • memlekete bi hizmetleri dokunmadı ki ne yapsınlar korkuyolar...

    hizmet yapanlarıda gördük ne hizmet ne hizmet yakında Amerikan himayesinde yaşıyacaksın haberin varmı senin???? sonrada böle gülersinmi bilmem artık....
#22.08.2010 16:23 0 0 0
  • Zaten Amerikan yada Avrupa himayesinde yaşamıyormuydu bi devlet ve bu millet on yıllardır.Daha yeni mi başlayacak manda yönetiminde yaşamaya.Kurtuluş savaşı zamnaında kabul edilmeyen manda ve himaye yönetimlerini işte o HAYIR cı CHP mantığı ile bu millete on yıllardır yaşaşatmadılar mı ?
#22.08.2010 16:26 0 0 0
  • rus himayesinde yasayinca sorun yok dimi sol zihniyet
#22.08.2010 17:25 0 0 0
  • banu avarın programlarını çok izledim (beğenerek hemde ) bu tavırları bana TRT den kovulmanın acısını bu şekilde mi çıkatyıor acaba diye de kafam da soru işareti oluyor açıkcası
    bir de bu referandum yapılacak ama neden HAYIR Diyenler EVET diyenlere karşı biraz olsun saygı duymurlar sonuç ne olursa olsun bu halkın iradesi ile olacak (aynı şey EVET deyipte HAYIR diyenler içinde geçerli yanlış anlaşılma olmasın)
    düşüncelere fikirlere bu kadar mı saygıdan mahrum bir milletiz biz çok merak etmiştim ama gözler önüne serilyor bu şekilde
#22.08.2010 17:57 0 0 0
  • 1980 12 Eylül ' ünde istanbul / aynı anne babadan olma 2 erkek kardeş gündüzleri aynı tezgahta yan yana kardeşim diye tebessüm ederek kazançlarını elde ederler, gece saat 12 yi vuruncada karanlık caddenin iki karşısında birbirlerine hiç acımadan sanki kardeş değillermiş gibi kurşun sıkarlardı.Birinin adı sağcı diğerinin ki solcu.Ardından gelen yaldızlı paşalar kurtardılar memleketi hem sağcıdan hem solcudan, hemde ülkücüden...

    Güzel oyundu tıkır tıkır işledi yaldızlıların oyunu , eee mazerete bak, memleket elden gidiyor bunlara balans ayarı yapılmalı :) hemen yapalım zaten şartları da bi güzel oluşturduk :) Nasıl olsa bu saf millet bişiden anlamaz,ee hadi o zaman memleketi kurtaralım...

    Sağcıyı şu işkencelere, solcuyu bu işkencelere, ülkücüleri daha başka işkencelere, he şöle bak süt liman memleket :) bizim itidarımız 1000 yıl sürecek aslanım vurdumu milletin kafasına, allahın safları boğuşsunlar birbirleriyle sağcı, solcu, ülkücü, dinci, dinsiz diye, siz götürebildiğinizi götürün..

    selamlar ...
#22.08.2010 18:05 0 0 0
  • hizmet yapanlarıda gördük ne hizmet ne hizmet yakında Amerikan himayesinde yaşıyacaksın haberin varmı senin???? sonrada böle gülersinmi bilmem artık....




    Amerika ve İsraile kafa tutar hale gelen devlet Amerikan himayesine giriyor millet... bunuda referandum da yapacaklar Aman hayır deyin haa.. :D Komediler bunlar yaa..
#22.08.2010 18:06 0 0 0
  • bencede sadece komedi
#22.08.2010 23:04 0 0 0