Malzemeler
30 gr mantar
200 gr haşlanmış patates
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
200 gr ispanak
150 gr kuzu kulağı
1 soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sebze suyu
1 su bardağı krema
3 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
yapılışı
Mantarları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyup, küçük kareler halinde kesin ve yağın 1/3ü ile kızartın. Ardından tuz ve karabiber serpin ve yağının süzülmesi için bir yerde dinlendirin. Ispanak yapraklarını iyice yıkayın ve orta büyüklükte doğrayın. Ardından kuzukulağı yapraklarını saplarından ayıklayın ve aynı şekilde ince ince kıyın. Soğanı da soyup doğrayın. Bir diş sarmısağı soyup, iyice dövün.
Mantarları iyice süzdükten sonra geri kalan yağda tuz ve karabiberle birlikte kavurun ve bir süre kenarda bekletin. Bu esnada soğan ve sarmısağı kızgın yağda hafifçe kavurun ve buna ıspanak ile kuzukulağını ekleyerek biraz daha pişirin. Ardından sıcak sebze suyunu katın. Oluşan karışımı blender ile sulu püre haline getirin. Aynı şekilde kremayı da yumurta sarısıyla çırpın ve püre haline gelen karışıma ekleyip, biraz pişirin. Ancak kesinlikle kaynatmayın. Son olarak çorbayı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın ve mantarları ekleyin. Çorbayı hafif ısıtın ve kaselere koyup üzerine kızarmış patatesleri serpiştirip, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 15:44
tarifin için teşekkürler,eline sağlık
refik Tarih: 13.04.2006 10:43
bence güzel olabilir. ellerine sağlık
casper Tarih: 08.04.2006 20:19


paylaşımın için teşekkür ederim,acaba nasıl olur :20: