Malzemeler
4 parça antrikot
5 soğan
5 patates
3 kabak (taze)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber
yapılışı
Öncelikle antrikotları, sıvı yağ, soğan suyu, kekik, tane biber ve diğer baharatlarla yapılmış terbiyeye yatırarak 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra patatesleri soyun ve yarım daire şeklinde doğrayın. İyice yıkadıktan sonra süzün ve bir tavaya bir kaşık sıvı yağ koyup iyice kızdırın. İçine tamamen süzdüğünüz patatesleri atın ve sote ederek 15-20 dakika kızartın. Tuz serptikten sonra sıcakta bekletin. Kabakları yıkadıktan sonra dilimleyin. Bir tavada, bir çorba kaşığı tereyağı ile hızlı ateşte 4-5 dakika sote edin. Patlıcanları da tuzladıktan sonra varsa biraz fesleğen serpip sıcakta bekletin. Soğanı soyun ve piyaz şeklinde dilimlere kıyın. Bır tavada, bir çorba kaşığı tereyağı ile 10-15 dakika sote ederek iyice kavurun. Soğanların tamamen pişmiş olması gerekir.
Kızgın tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve tebiyelediğiniz antrikotların iki yüzünü de kızartın. Pişme noktasını istediğiniz gibi ayarlayın. Servis tabağına alın ve üzerlerine eşit şekilde soğanı taksim edin. Diğer bir servis tabağına patates ve kabakları koyup hepsini sıcak olarak servis edin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3842
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:53
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 17.05.2006 01:28
Ellerine Saglik
refik Tarih: 19.04.2006 10:09
tariflerin için teşekkürler eline sağlık