Malzeme
- 1 ½ sb irmik
- 100 g Sana yağı
- 1 ½ sb şeker
- 3 yk kakao
- 2 sb sıcak su
- ½ sb iri çekilmiş fındık
- sosu : 1 paket siyah çikolata
- ½ çay bardağı süt
- 100 g. Sana yağı
Hazırlanışı
1. Küçük bir kasenin içine sıcak suyu ve şekeri koyup, şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
2. Derin bir tencereye Sana yağını koyup, eritin.Sana yağ eriyip, kızdıktan sonra içine irmiği ekleyip, irmik pembeleşene kadar kavurun. İrmik renk aldıktan sonra içine kakaoyu, iri çekilmiş fındığı ekleyip, karıştırın.
3. Daha sonra içine şerbeti ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte irmik göz göz olana kadar pişirin. Pişen helvayı demlendirin. Demlenen helvayı iyice karıştırıp, havalandırın.
4. Sosu için küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın. Üzerine cam bir kase otutturup,içine parçalara böldüğünüz çikolatayı koyup, eritin.
5. Çikolata eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana yağını ve sütü koyup, karıştırın. Devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin.
6. Servis tabağına aldığınız kakolu helvanın üzerine çikolatlı sosu gezdirip servis edin. Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1140
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:40
Ellerine Saglik :43:
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:44
TaRif icin Tesekkürler....
menekşe çiçeği Tarih: 14.04.2006 15:06
çok güzel ellerinize sağlık :105:
casper Tarih: 14.04.2006 00:22
Ya aslında harika olur,irmik helvası ve çikolata bence mükemmel,
Klasik irmik helvam güzel olur,birde bunu deneyim bari,
Ablacım teşekkür ederim
refik Tarih: 13.04.2006 10:35
ilğinç ve değişik bir tarif. eline sağlık