Malzeme
-2 su bardağı küncü( kavrulmuş susam)
- 1 su bardağı kara pekmez
- 2 yemek kaşığı Sana
- 1 çay bardağı su

Hazırlanışı
Çelik bir tencerede kavrulmuş susamı kokusu gidene kadar 10 dakika kavurunuz.
Daha sonra içine 1 su bardağı kara pekmezi ilave edip, ağdalaşana kadar kavurunuz.
Ufak bir kase içine 1 çay bardağı suyu koyup, ağdalaşan küncüden içine 1 tatlı kaşığı atıp, toparlanıp toparlanmadığını kontrol ediniz.
Tatlı suyun içinde , topak olarak kalıyorsa, ateşten alınız.
Ocağın üzerinde ki tepsinin içerisinde Sana'yı eritip, küncüyü içine döküp, kaşığın sırtı ile iyice düzeltiniz.
Üzerine deneme yapmak için kullandığınız su dan bir kaç damla serpiniz.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapmadan önce kolay kesilebilmesi için biraz ısıtıp,dilimleyiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 507
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 15:35
Ellerine Saglik :43:
menekşe çiçeği Tarih: 14.04.2006 14:01
çok değişik hiç duymamıştım teşekkürler :107:
casper Tarih: 13.04.2006 23:25
Ya ablacım hep tarif veriyorsun bir günde yapda yiyelim,
ama ilginç tariflerin var allah için,
Gerçi senin mutfak konusundaki maharetlerini bilmeyen yoktur
refik Tarih: 13.04.2006 09:31
güzel tariflerin için teşekkürler