Malzeme
- 125 g Sana margarin paket
- 3 adet yumurta
- 1 su bardagi şeker
- 1 su bardagi yoğurt
- 1/2 su bardagi nar suyu
- 1 adet nar
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 5 adet kuru kayısı
- 3 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı
1. Derin bir kaseye yumurtaları kırıp , şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave edip bir çırpıcı ile iyice karıştırın.
2. Daha sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip karıştırmaya devam edin.
3. En son olarak içine yoğurdu,nar suyunu bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
4. Sana ile yağlanmış kek kalıbının içine ilk önce nar tanelerinden koyup üzerine kek harcının yarısını dökün.Üzerine tavla zarı şeklinde doğradığınız kuru kayısıları ve nar tanelerinden serpin.en son olarak üzerine kalan kek harcını döküp kaşığın sırtı ile düzeltip kalan nar tanelerinide ekledikten sonra serpip Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dak pişirin.
5. Keki kalıbında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına çıkarıp dilimledikten sonra krema veya vanilyalı dondurma ile servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 383
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 09:57
ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 02:12
Ellerine Saglik
casper Tarih: 11.04.2006 23:28
Tahmin ediyorum ki çok güzel olur
teşekkürler ablacım