Malzeme
- 250 gr. Un = 2 ½ su bardağı
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı kaşar peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı süt
- Tuz - karabiber
- Harcı için:
- 500 gr. ıspanak
- 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour
- 1 adet kuru soğan
- Muskat rendesi
- Tuz - karabiber
- Kızartmak için:
- Sıvı Sana

Hazırlanışı

Kuru soğanı yemeklik doğrayınız..
Ispanakları ince ince kıyınız.
Yayvan bir tavada Sana Creme Bonjour'u kızdırıp, doğranmış kuru soğanları ekleyip, kavurunuz.
Daha sonra kıyılmış ıspanakları ekleyip, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar kavurunuz.
Ateşten indirmeden önce muskat rendesi, tuz - karabiber ekleyip, ateşten alınız.
Yayvan bir tabağa koyup, harcı iyice soğutunuz.
Kaşar peyniri rendeleyiniz.
Derin bir kabın içine yumurtaları kırınız. İçine unu ve kabartma tozunu birlikte eleyiniz.İçine rende peynir, tuz - karabiberi koyup karıştırınız.
Sütü yavaş yavaş ilave ederek , malzemeleri iyice karıştırınız.
Hazırladığınız hamura soğuttuğunuz harcı ekleyip, iyice karıştırınız.
Sıvı sana ile yağlanmış ve kızmış teflon tavaya bir kepçe karışımdan döküp her iki tarafınıda kızartınız.
Pişen gözlemeleri sıcak olarak servis ediniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 466
favori
like
share
refik Tarih: 13.04.2006 11:39
tarifleriniz için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 12.04.2006 15:03
Emegine Saglik
casper Tarih: 11.04.2006 23:39
Gözlemeye bayılırım ama hamur açmaya bir türlü öğrenemediğim için annemin yaptıklarını yiyorum ama harika yapıyor annemde