Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır

Malzemeler:

200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
her dilim başına 1 top dondurma

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı:

Sütlü Şerbet Yapılışı:

Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın.(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)

Tatlının Yapılışı:

1. Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün.
2. Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin.
3. Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyin.Buzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 850
favori
like
share