Samsung'dan dünyanın ilk PMP özelliği taşıyan fotoğraf makinası; Digimax i6

Son güncelleme: 21.04.2006 11:35
  • noimage

    Ülkemizde henüz pek yaygın kullanılmasalarda yurtdışında her ay yeni bir PMP (Portable Media Player (taşınabilir çoklu ortam oynatıcı)) kullanıcıların beğenisine sunulmakta. Yolculuklarınız sırasında video, müzik, resim gibi çoklu ortam dosyalarını ön izleme yapabileceğiniz aygıtların bir yenisi de Samsung'dan geliyor. Samsung, geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk PMP ve dijital fotoğraf makinası karşımı cihazı olan Digimax i6 yı duyurdu. Hakkında fazla detayın açıklanmadığı Digimax i6, öncelikli olarak 6 mega piksel çözünürlükte resim çekebilen 3x optik yakınlaştırması bulunan, Sony'nin T serisi fotoğraf makinalarında olduğu gibi küçük boyutlu (96 x 61 x 18.5 mm) bir fotoğraf makinası.
    2.5" boyutlarında 230.000 pikselden oluşan LCD ekranından ön izleme yapılan makinada, optik vizör bulunmamakta. Digimax i6'ya PMP özelliğini katan şey ise cihazın MPEG4 formatındaki videolar ile MP3 formatındaki ses dosyalarını çalabiliyor olmasından gelmekte. Cihazda WMV ve MPEG desteğinin bulunup bulunmadığı ise şu an için netlik kazanmamış durumda.

    Samsung Digimax i6, taşınabilir video oynatıcı ve MP3 çalar olarak kullanılabiliyor.
    Beraberinde video dosyalarını kamerada izlemek üzere uygun hale getiren bir yazılımla birlikte gelen fotoğraf makinasında, dahili olarak çekilen video'ların düzenlenmesi içinde ek fonksiyon bulunmakta. Digimax i6, 640x480 piksel çözünürlükte 30 kare/sn yakalama oranı ile MPEG4 formatında video kaydı yapabilmekte. Video kaydı makinanın kayıt alanı ile sınırlı. SD ve MMC kartlar ile kayıt belleği arttırılabilen makina 45MB dahili hafızaya sahip.
    Dahili flaşı sayesinde karanlık ortamlarda da da rahat çekim yapmanızı sağlayan fotoğraf makinasında aynı zamanda flaşsız çekimlerde işinizi kolaylaştıracak ve fotoğrafların el titremelerinden etkilenmesini önleyecek ASR (Advanced Shake Reduction) sistemide bulunmakta. 18.5 mm kalınlığı ve PMP özelliği ile dikkat çekici bir ürün olan Samsung Digimax i6, fotoğraf çekimleri için kullanıcılara çeşitli resim efekleri ile beraber "Text Recognition" modunu da sunmakta. Makina ile beraber verilecek olan "Digimax Reader" yazı tanıma yazılımı sayesinde "Text Recogranition" modunda çekilen resimlerin içeriğinde bulunan harfler resimden ayırt edilerek yazı dökümanı içerisine kayıt edilebiliyorlar.
    Samsung'un hepsi bir arada çoklu ortam çözümü Digimax i6'nın 2006'ın ilk çeyreğinde piyasada olması bekleniyor. Ürün için henüz fiyat belirlenmemiş durumda fakat görünen o ki yakında hepsi bir arada belirli bir kimliği olmayan cihazlar beğenimize sunulacak. Yani bu fotoğraf makinası yada MP3 çalar diye sınıflandıramayacağımız bu cihazlarla video, müzik, resim ihtiyaçlarımızın giderilmesinin yanında Wi-Fi ile Internet erişimi hatta GSM ağlarına erişim, GPS gibi teknolojiler bir arada olacaklar.

    kaynak:LİnnKK
#08.04.2006 20:54 0 0 0
  • Bu samsung teknoloji alemin çok ilerledi
#16.04.2006 19:25 0 0 0
  • biri bu na duyyy demesi LAzım yani dimi kUSen hehehehe
#19.04.2006 16:58 0 0 0
  • Gerçekten çok güzel bie makinaya benziyor,
    Gün geçmiyorki yeni bir şey çıkmasın,
    Teknoloji daha nerelere gidecek merak ediyorum doğrusu kusen
#21.04.2006 11:35 0 0 0