Rp Ve Ultima Online Ustune Kisa Bir bilgi..

Son güncelleme: 12.12.2008 19:06
  • Role Play nedir? Çoğu kişiden duymuşsunuzdur. RP de RP! Nedir bu? Bu kadar tartışmalara sebep olan şey nedir?

    Role Playing'in Türkçe açıklaması Rol yaparak Oynamaktır. Mesela, Moonglow'un sokaklarında bir sabah vakti yürüdüğünüzü hayal edin... Kendinizi o anda ve orada hayal edin. Karşınıza çıkan adama herhalde en son transferlerden, bbg'de neler olduğundan veya çeçenistan'daki savaştan bahsetmezsiniz. Hayırlı sabahlar diler, selam verirsiniz.

    Kısaca, oynadığınız oyunu içinizde hissetmek, o an oradaymış gibi düşünüp ona göre davranmaktır diyebiliriz.

    Elbette sadece UO değil. Pek çok oyun Role Playing üzerine kurulmuştur.

    İyi ve Kötü Karakterlere Örnek Roller

    İyi: Britain'deki evinizden uyanır, dışarı çıkarsınız. Kahvaltı yapar, kapının önüne bir sandalye atar ve bir pipo tüttürerek gelen geçeni seyredersiniz. Güneş yavaşça yükselmekte ve içinizi ısıtmaktadır. Hazırlanır, giysinizi giyer ve bankaya doğru yola çıkarsınız. Dostlarınıza merhaba deyip, bir kaç altın alırsınız. Marangoz dükkanına gider, masanın kırık ayağını tamir ettirirsiniz. Arkadaşlarınızla Lost Lands'in gizemleri hakkında muhabbet edersiniz. Akşama dpğru bir tavernaya uğrar, o neşeli ortamda bir bardak soğuk bira içersiniz. Siz bunları yaparken akşam olmuştur bile.. Evinize doğru gider, evde bir kitap açarsınız. Kitabın yarısında uyuyup kalırsınız. :)

    Kötü: Korsna gemisinin güvertesinden çıkıp, korsan liderinin emirlerini dinler ve tuzlanmış balıkla kahvaltı yaparsınız. Hava güzeldir. İleride bir ticaret gemisi görünür. Derhal rotanızı ticaret gemisine çevirirsiniz. Ticaret gemisine diğer korsanlarla birlikte atlar, geminin tayfasına karşı savaşırsınız. Tayfalar öldükten sonra gemi, ganimet, geminin zengin tüccarı ve karısı korsanlarındır! Ne mükemmel bir av...

    İşte burada size iki örnek. Elbette dilenciden savaşçıya, dilsizden büyücüye, gezginden demirciye kadar her şey sizin elinizde! (Ve dilinizde. :) )

    Order - Chaos

    Order nedir? Chaos Nedir? Britannia'nın kaderini etkileyen bu felsefeler nelerdir? Kısaca bahsedecek olursak, Order; erdemleri, doğruluğu temsil eder. İyi bir görüştür. Lord British lideridir. Lord British aynı zamanda kıtanın kralıdır.

    Chaos ise bu kuralları sıkıcı bulmuş, daha çok özgürlükçü bir yapıya sahip olmuştur. Buna göre bir kimse işlemediği bir suçtan sorumlu olamaz. Bir suç işlemedikçe bir insan-bir ork-bir lizardman eşittir. Özgürlüğe dayanır. Sanıldığının aksine kötü değil, bu da iyi bir görüştür. Lideri Lord Blackthorn, aynı zamanda Lord British ile çok iyi eski dostturlar.

    Burda size kısaca Role Playing hakkında bir şeyler anlatmaya çalıştım. Dediklerimi uygular -ve anlarsanız, gerçekten bu oyunun zevkine varacaksınız...
#10.04.2006 03:45 0 0 0
  • Eline Sağlık
#19.12.2007 00:01 0 0 0
  • eline sağlık gerçekten
#06.10.2008 19:50 0 0 0
  • BU VERİLMİŞTİ
#12.12.2008 19:06 0 0 0
  • forumda
#12.12.2008 19:06 0 0 0