Zidane'ın son isteği

Son güncelleme: 11.04.2006 22:30
  • Fransa Milli Takımı ve Real Madrid'in orta saha yıldızı Zinedine Zidane, Almanya'da yapılacak olan Dünya Kupası'nda milli takımla şampiyonluk yaşadıktan sonra kariyerini noktalamak istediğini söyledi.

    Fransız yıldız Zidane, hayalinin Fransa Milli Takımı ile ikinci defa Dünya Kupası'nı kazanmak ve daha sonra da futbol kariyerini noktalamak olduğunu ifade etti. Zidane, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Milli takım ile, güzel ve büyük bir başarı kazanarak uluslararası kariyerimi noktalamak güzel olurdu. Ben, tekrar Dünya Kupası'nı kazanmak istiyorum" dedi. Avrupa ve dünyada yılın futbolcusu unvanlarına sahip olan Zidane, bu hayalinin gerçekleşmemesi için bir neden olmadığını da belirterek, "Fransa'nın Dünya Kupası'nı kazanması için potansiyeli var. Çünkü yıldız oyunculara sahip. Bu oyuncularla Haziran ayında formumuzun en üst seviyesinde olursak ve oyunumuzu geliştirirsek, bu isteğimize ulaşırız" diye konuştu. Kendi durumu hakkında da bilgiler veren Zidane, "Son iki, üç ayda kendimi çok iyi hissediyorum ve oyun hareketliliğimi tekrar kazandım" şeklinde konuştu.

    33 yaşındaki tecrübeli oyuncu 2004 yılında Portekiz'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın ardından milli takımı bırakmış ancak Fransa'nın Dünya Kupası eleme maçlarında aldığı başarısız sonuçlar üzerine tekrar geri dönmek zorunda kalmıştı. Fransa, Zidane'nin dönüşü ile birlikte çıkışa geçmiş; İsviçre, İsrail ve İrlanda Cumhuriyeti'nin önünde Almanya vizesini almıştı.
#10.04.2006 18:15 0 0 0
  • SUNUM İÇİN TEŞKÜR
#10.04.2006 20:08 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler...
#11.04.2006 22:30 0 0 0