MALZEME:

Orta boy karpuz 1 adet
Şeker 1,5 kg.
Sönmemiş kireç Yarım kg.
Kabuk vanilya 1 adet
Limon suyu 3 adet

YAPILIŞI:

Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7 x 4 cm. büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kapuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. 3 limonun suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. 1,5 kg. şekeri ve kabuk vanilyayı ekleyin. Akideleninceye kadar kısık ateşte kaynatın. İyice soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun. Servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 601
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:32
ilginc :20:

paylasim icin tessekurler
menekşe çiçeği Tarih: 14.04.2006 15:10
gerçektende çok değişik bir tarif
refik Tarih: 13.04.2006 10:29
değişik bir hoşaf, ellerine sağlık
casper Tarih: 11.04.2006 10:30
çok ilginç karpuzunda hoşafı olduğunu ilk kez duyuyorum,
Ben zaten karpuzu çok severim,yazın bunu da deneyeceğim