Bahar yorgunluğu''na karşı, B ve antioksidan vitaminli sebze ve meyveler tüketilmel

Son güncelleme: 15.04.2006 13:35
  • Kış mevsiminin sona erdiği aylarda birçok kişide görülen ''bahar yorgunluğu''nun aşılması için, B vitaminleri ve antioksidan vitaminlerce zengin sebze ve meyvelerin tüketilmesi önerildi.
    Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi uzmanlarınca hazırlanan raporda, zaman zaman yağışlı, zaman zaman da güneşli günler yaşanan bahar aylarında sürekli değişen hava koşullarının, insan sağlığını etkilediği bildirildi.
    Bu mevsimde, pek çok kişide halsizlik, isteksizlik, eklem ağrıları, uyku isteği, yorgunluk gibi şikayetler görüldüğü kaydedilen raporda, ''Bu dönemin aşılması için B vitaminleri ve antioksidan vitaminlerden zengin sebze ve meyvelerin tüketilmesi yararlı olacaktır. Dünya Sağlık Örgütü'nce, günde 5 porsiyon sebze veya meyve tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca havaların ısınmasıyla birlikte vücudun artan su ihtiyacını karşılamak için günde en az 8-10 bardak su içilmelidir'' denildi.
    Düzenli uyku, yeterli ve dengeli beslenmenin güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olduğuna işaret edilen raporda, bunun için çiğ veya pişmiş bol sebze ve meyve tüketilmesi önerildi.
    Özellikle antioksidan vitaminler olan A ve C vitaminince zengin sebze ve meyvelerin tüketilmesinin metabolizmanın güçlenmesi ve hastalıklara karşı direncin arttırılması için gerekli olduğu bildirildi.
#12.04.2006 00:55 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#12.04.2006 09:42 0 0 0
  • değerli bilgilerin için teşekkürler
#13.04.2006 08:55 0 0 0
  • Teşekkürler....
#15.04.2006 13:35 0 0 0