Malzemeler:
3 adet yufka
1/2 çay bardagi sivi yag
1 adet orta boy sogan
1 adet tavuk gögsü
7-8 adet iri mantar
3 adet sivribiber
3 dis sarimsak
2 adet domates
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi salça
Tuz, karabiber (arzuya göre kekik)
3 çorba kasigi sivi yag
3 çorba kasigi su
Yapilisi:
1- Tencereye yarim çay bardagi sivi yag koyulur. Küçük dogranmis soganlar hafifçe pembelestirilir. Tavuk gögsünü küçük kusbasi dogyarip, tavaya ilave edilir. Etler renk degistirip, yumusayana dek pisirilir. Ardindan çekirdekleri çikarilmis dilimlenmis mantarlar eklenilir. sarmisaklar da küçük dograyip, mantarlar suyunu çekene dek kavrulur. Domatesler rendeleyip ilave edilir. salçayi eklenir. 1-2 kez karistirip, etin üzerini hafifçe asacak kadar su ilave edilir. Tuz, karabiber, arzuya göre çok az kekik ilave edip, 1-2 tasim pisirilir. Sonra tencere atesten alinir. Etli, sebzeli karisim delikli kepçe ile tencereden alinir. Suyunu iyice süzdürerek bir tabaga alinir. Dereotunu incecik kiyarak eklenir. 3 yufka, aralarina 3 çorba kasigi sivi yag ve 3 çorba kasigi su serpistererek üst üste serilir. Büyük, yuvarlak bir tabak yardimiyla yufkadan yuvarlak parçalari bir kaseye ya da tek kisilik güvece yerlestirilir.
2- Yufkanin kenarlari disa sarkitilir. Yufkalarin içine, hazirlanan tavuklu harc yerlestirilir. Yufka bohça katlar gibi, katlanir. Kase, yaglanmis firin tepsisine ters çevirilir. üzerine yumurta sarisi sürulur. Orta isili firinda üzeri kizarana dek pisirilir. Firindan aldiktan sonra, arzuya göre tenceredeki suso ile birlikte servis yapilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1153
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:03
teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:30
ellerin dert gormesin
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:38
tskkr
BoardBeLasi Tarih: 16.10.2006 22:24
Ellerine Saglik
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:51
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:03
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 12.02.2006 12:26
eline emeğine sağlık arkadasım
refik Tarih: 13.01.2006 14:31
paylaşımlarınız için teşekkürler
masarac Tarih: 29.12.2005 03:01
[COLOR=tomato]Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :