Fatih TEKKE Beşiktaş'ta...

Son güncelleme: 30.09.2010 18:14
  • noimage

    BİR TRANSFER DAHA!

    Transferin bitmesine sayılı saatler kala Beşiktaşımızın golcü futbolcu sorununu çözdü ve Fatih Tekke'yi kadrosuna kattı.

    Yönetimimiz, transfer sezonunun bitiminin son gününde Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen Fatih Tekke ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

    Siyah beyazlı kulübümüz, bir süredir temas halinde bulunduğu yabancı forvet adaylarından istediği sonucu alamayınca Fatih Tekke için görüşmelere başladı. Siyah-beyazlılarımız, yapılan görüşmeler sonrası Fatih Tekke ve Rubin Kazan kulübü ile anlaşmaya vardı.

    Fatih Tekke için Rubin Kazan'a 750 bin Avro bonservis bedeli ödenirken, oyuncuya 1.5 milyon TL garanti para ve 40 bin TL maç başı para ödenecek.
#01.09.2010 13:43 0 0 0
  • Son dk anca bu kadar Olur (:
    Ben fatihin başarılı olacağına inanıyorum .. nobredenn kat katt daaha ii yaşa filan takılmaya gerek yok Tecrubesi yeter .. Hayırlı Olsun Beşiktaşımıza ...
#01.09.2010 15:30 0 0 0
  • Fatih Tekke 9 Eylül 1977 yılında Trabzon`un Sürmene ilçesinde doğdu.

    17 yaşında Trabzonspor A takımına yükselen; Hami Mandıralı,Ünal Karaman,Tolunay Kafkas,Abdullah Ercan,Ogün Temizkanoğlu,Orhan Kaynak`lı kadroda yer alan Fatih Tekke, tecrübesizliği ve agresifliği yüzünden Altay Spor Kulübü`ne kiralandı. Altay`da futbol hayatını sürdürürken Çanakkale Dardanelspor maçında ayağı kırıldı.

    `TRABZONSPOR İLE SÜPER LİG GOL KRALLIĞI, ZENIT İLE UEFA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU`
    Bu dönemde Trabzonspor`dan ayrılıp Gaziantepspor`da top koşturan Fatih Tekke, buradaki formuyla A Milli Takıma kadar yükseldi. Bu formundan sonra 2002-2003 sezonunda Trabzonspor`a geri döndü.Takıma katılmasıyla Trabzonspor 2 Türkiye Kupası Şampiyonluğu ile birlikte 2 lig ikinciliği kazandı. Ayrıca 2004-2005 sezonunda 31 golle gol kralı oldu. 2006-2007 sezonunun başında 7.5 milyon euro bonservis ücreti ile Rusya`nın Zenit takımına transfer oldu. Zenit Saint Petersburg forması ile 2007-2008 Sezonu Rusya ligi şampiyonlugu yaşamış ve UEFA Kupası Finalinde İskoçya`nın Glasgow Rangers takımını yenerek UEFA kupasını kaldırmıştır. Finaldeki futboluyla UEFA internet sitesinde (uefa.com) okurlar tarafından maçın adamı seçilmiştir.

    Kişisel Başarıları

    * 2008 UEFA Kupası Şampiyonluğu Zenit
    * 2008 Rusya Süper Kupası Şampiyonluğu Zenit
    * 2007 Rusya Ligi Şampiyonluğu Zenit
    * 2004-2005 sezonu Turkcell Süper Ligi gol kralı (31 gol)
    * 2004 Türkiye Kupası Şampiyonluğu Trabzonspor
    * A Millî Futbol Takımı`nın tarihindeki 500. golünü attı.
    * 2005 yılında Dünya`da en çok gol atan ikinci futbolcu ödülünü kazandı.
    * A Millî Futbol Takımı `nın en çok gol atan 10. futbolcusu.
#01.09.2010 15:37 0 0 0
  • Trabzonspor taraftarları bu işe çok üzülmüştür. Halen bekliyorlardı bir ümit geldi gelecek diye. :)
#01.09.2010 18:06 0 0 0
  • Yeni transferimiz Fatih Tekke, Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkanımız Ertunç Soğancıoğlu ve Futbol Komitesi Üyemiz Cengiz Zülfikaroğlu'nun da yer aldığı törenle 2 yıllık sözleşmeye imza attı.





    "Fatih Tekke'yle kadromuz daha da güçlenecek" diyerek konuşmasına başlayan Asbaşkanımız Ertunç Soğancıoğlu yaptığı açıklamada, "Bu sene çok iyi yatırımlar yaptık. Maçların sonuçlarına bakınca bunu görebiliyoruz. Kadromuzda eksik kısmı tamamlamak için futbol komitemiz son derece iyi bir çalışma yaptı, Fatih Tekke gibi iyi ve değerli bir oyuncuyu kulübümüze kazandırdı. O bakımdan Başkanımız Yıldırım Demirören'e ve futbol komitemize teşekkür ediyoruz. Fatih Tekke'yle kadromuz daha fazla güçlenecek, Beşiktaş taraftarı bu sene şampiyon Beşiktaş'ı görecek" diye konuştu.





    Türkiye'ye döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Fatih Tekke ise konuşmasında ;


    Beşiktaş Yönetim Kurulu'na bu kadar kısa sürede transferimi gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu sene Beşiktaş'tan çok büyük beklentiler var. Umarım takımımıza hedefleri doğrultusunda katkı yaparım. Bu hedeflere beraber ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Ligde şampiyonluk ve Avrupa'da başarıyı arzulayan taraftarımız var. Şu anki kadronun Avrupa'da başarılı olabileceğini düşünüyorum. Bu başarılarda benim de katkım olursa çok mutlu olurum İnşallah bu başarılarda ben de üzerime düşeni yaparım. Camiada sevilen bir Fatih Tekke olmak istiyorum. Ayrıca bana eski formumu gösterme şansı verdikleri için herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

    Tam hazır olmak için onbeş güne ihtiyacı olduğunu söyleyen tecrübeli forvet, "Hazır olduğum zaman eski Fatih'i izletmek istiyorum. Performansımın en üst seviyesinde Rusya'ya gitmiştim, şimdi de kaldığım yerden devam etmeyi arzuluyorum" ifadelerini kullandı.

    Forma numarası olarak 33'ü tercih eden Fatih Tekke, "Bugün yeni bir başlangıç yapıyorum. Sekiz gün sonra otuzüç yaşıma gireceğim ve açtığım bu yeni sayfayı güzel şeylerle doldurmak istiyorum. Umarım yeni yaşım hem bana hem takımımıza hayırlı ve uğurlu olur. Kendimi ispat etmem gerektiğinin bilincindeyim; her şeyin çok güzel olacağını düşünüyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

    Öte yandan öğleden sonra Maslak Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen yeni transferimiz Fatih Tekke'ye çeşitli testler uygulandı. Kan örneği veren tecrübeli oyuncu daha sonra ortopedi, genel cerrahi ve göz ünitelerinde muayene oldu.

    Kulüp Doktorumuz Devrim Urgun'un da eşlik ettiği incelemeler sonunda Fatih Tekke'de herhangi bir probleme rastlanmadı.




    noimage





    noimage





    noimage







    noimage




    evet baya Üzülmüşler Forumlarında Baya Tartışıyolar (:



#01.09.2010 19:03 0 0 0
  • Fatih Tekke...

    Bana sorarsanız son 10 yılın bu coğrafyada ki en temiz golcüsü.

    Diğerleri gol atarken "Burnunu mu karıştırıyor" demeyin.

    Girdiği pozisyondan ne kadar gol çıkarttığına bakın.

    Futbol tabiri ile yakaladı mı affetmez.

    Siz yaşını,klasını tartışıp durun.

    Bana kalırsa Beşiktaş formasını daha ilk giyişinde hakkını verdi armanın.

    Nasıl mı ?

    "Ben Trabzonlu Fatihim"diyerek.

    Oysa çoğunuz kıvırmasını beklediniz değil mi?

    Siz onu kesin manşette yaparsınız şimdi.

    Çünkü alıştınız ordan oraya geçip kıvıran dansözlere.

    Halbuki ne demeliydi Tekke ?

    Ben eskiden Beşiktaşlıydım.

    Trabzon Sürmene de değil, Beşiktaş Abbasağa'da doğdum.

    Babamın büyük büyük ve daha büyük babası Dolmabahçe Sarayında imiş.

    Stadı'da İsmet Paşa'ya o yaptırmış.

    Bak bunlarda küçüklük resimlerim.

    Aslında siyah beyazdı da. Anam o zamanlar renklilerle yıkamış Bordo-Mavi olmuş.

    Çocukken arkadaşlarım "Taka'ya binerken ben Arabaya binerdim."

    O yüzden bana Arabacı Fatih derler.

    Hatta mahalle maçlarında herkes "Dobi Hasan"olurken, ben "Şekerbegovic olurdum.

    Valla bak Yeminlen.Yalancı isem Şenol Güneş olayım.

    Ya.İşte ben böyle Beşiktaşlıyım.

    Nasıl iyi mi?

    Şimdi sindi mi içinize Fatih Tekke ?

    Yemezler.

    Hele Beşiktaş'ta hiç yemezler.

    Hiç uğraşmayın sizde yiyemeyeceksiniz.

    Tekkeniz düşüp keliniz görünecek.

    Askerlik yapmadı diyorsunuz ya.

    Rahat olun.

    Bugün birliğine teslim oldu Fatih.

    Çünkü "Beşiktaş'a Hizmet Vatana hizmettir."

    O arttık Beşiktaş'ın Askeri'dir.

    Komutanı'da Schuster.

    Kısacası,

    Fatih Tekke Trabzon, Emret Komutanım.

    Erdem ULUS / Haber1903
#01.09.2010 22:23 0 0 0
  • Beşiktaş`ın son bombası Fatih Tekke transferinin perde arkasında yaşanan ve çok konuşulacak detayları sizler için araştırdık.

    İŞTE YILDIZ GOLCÜNÜN TRANSFER HİKAYESİ

    Transfer döneminin bitmesine bir gün kala Beşiktaş, Galatasaray ve F.bahçe son çırpınışlarını sergilerken,Özellikle golcü arayışında olan Beşiktaş ile,Milan Baroş ve Hery Kewel`ın sürekli sakatlanmasından yakınan Galatasaray yönetimi aynı oyuncuyu listesine almış ve çalışmalarına başlamıştı. Ancak Beşiktaş yönetimi o saatlerde daha farklı alternatifler ile görüşmelerini sürdürürken Misimovic ve Insua ile anlaşan sarı kırmızılıklar bir anda devreye girip Fatih Tekke`nin Menejari Olgun Peker ile masaya oturdu.

    Amaç transfer yapmamakla eleştrilen G.Saray yönetiminin "Transfer son dakikada işte böyle yapılır" mesajı vermek istemesiydi..

    Oyuncu`nun yıllık ücreti konusunda pazarlıklar yıllık 2 Milyon TL üzerinden başladı.İki taraf arasında uzlaşma zemini aranırken,G.Saray yönetimi maddi konularda çok ince hesaplar üzerinden bu transferi noktalamak isteyince Tekke`nin Manajeri Olgun Peker oyuncusu ile görüştükten sonra sarı kırmızılı yöneticilere rest çekerek toplantıyı terk etti.

    BEŞİKTAŞ`I İSTİYORUM OLGUN ABİ
    Bunun üzerine bir durum değerlendirmesi yapan golcü oyuncunun Menajeri,Listesinde olduğunu bildiği oyuncu için Başkan Demirören`i aradı,ve şöyle dedi.

    "Başkanım Fatih için G.Saray ile bugün ani bir şekilde masaya oturduk. Fakat görüşmeler karşı tarafın ufak hesapları yüzünden çıkmaza girdi ve Fatih`in istemesi ile toplantıyı terk ettim.Oyuncu iki takımın kendisi ile ilgilendiğini duyduğu andan beri sizi istiyor.Eğer sizde oyuncuyu hala istiyorsanız,G.Saray`ın teklifinin çok daha altında Fatih size "Evet"diyecek".Mesajını iletti.

    DEMİRÖREN:GELİN GÖRÜŞELİM

    Bunun üzerine Başkan Demirören, Olgun Peker`e bugün için randevu verdi.Fatih Tekke`nin Beşiktaş forması giyebilmek için Menajeri ile yaptığı konuşma Başkan`a ve Yönetime iletildi.G.Saray`ın yıllık 2 Milyon TL den 1.750`ye düşürmek istemesi ile çıkmaza giren görüşmelerin ardından,Beşiktaş`a yıllık 1,500.000 TL ye imza atacağını söyleyen golcü oyuncu ile Schuster`in de onayı alınarak sözleşme imzalandı.

    İşte son Kartal Fatih Tekke`nin ilginç transfer öyküsü böyle gelişti.

    Beşiktaş böylece Mehmet Aurelio`dan sonra Fatih Tekke`yi de ezeli rakibinden kaparak transfere noktayı koydu.

    HABER1903
#01.09.2010 22:25 0 0 0
  • Hayırlı uğurlu olsun 3 senedir gelecek diye bekliyoduk bu sene geldi sonunda :D
#02.09.2010 13:56 0 0 0


  • Yeni transferimiz Fatih Tekke, Beşiktaş formasını giydikten sonra ilk röportajını internet sitemize verdi. Tecrübeli golcü yaptığı açıklamada "Beşiktaş'ın hedeflerine katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.


    noimage

    Beşiktaş'a geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Fatih Tekke, taraftarlarımızla buluşacağı günü sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, "Türkiye'nin en ateşli, en tutkulu taraftarlarının karşısına çıkacağım günü heyecanla ve sabırsızlıkla çekiyorum. Üç gündür güzel bir heyecan yaşıyorum. Tekrar ülkeme döndüğüm için, Türkiye'nin en güzide kulüplerinden birisinde oynayacağım için çok sevinçliyim" şeklinde konuştu. Kendisinden beklenenleri vermek içinden elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen Fatih Tekke, "Taraftarlarımızın, camiamızın benden ne istediğini çok iyi biliyorum. Beklenenleri karşılayıp taraftarlarımızı memnun etmek, futbola veda ettikten sonra Beşiktaş camiasında iz bırakan bir insan olmak istiyorum" dedi.

    Futbol Oynama Arzusunu Yeniden Kazandım

    "Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisine geldim diye konuşan yeni transferimiz, Rusya'daki günlerini ise şu sözlerle anlattı:

    noimage



    "Kariyerimin en parlak günlerini Rusya'dayken geçirmeme, 1 lig şampiyonluğu, 2 Rusya Kupası, 1 UEFA Kupası ve 1 Süper Kupa kazanmama rağmen belli bir süre sonra arzumu yitirdim. Son zamanlarımda oynama heyecanımı tamamen kaybettim. Rusya'da çok güzel günler geçirdim ancak ben futbolun heyecanını özledim. Bugün burada daha coşkulu ve heyecanlıyım, ilerisi için daha güzel şeyler düşünüyorum. Beşiktaş taraftarı takımına aşırı derecede bağlı. Aynı zamanda her futbolcuya heyecanını kazandıracak kadar etkili. Bu da beni sabırsızlandıran bir başka faktör. Bunlar konsantrasyonumu yükseltiyor ve takıma katılacağım zamanı iple çekiyorum."



    noimage


    Sahada Babamın Oğlunu Tanımam

    Yenilgiyi hiçbir zaman kabullenmediğini, bunun da kendisini hırçınlaştırdığını ifade eden tecrübeli golcü, Türkiye'de futbol oynadığı zamanki Fatih Tekke'den bir şey kaybetmediğini ancak Rusya serüveninde olumlu anlamda çok büyük kazanımlara sahip olduğunu belirtti.

    Saha içindeki ve dışındaki davranışlarıyla camiamıza layık olmaya çalışacağının altını çizen Fatih Tekke, önceki gün düzenlenen imza töreni sırasında söylediklerini daha da genişleterek, "Daha önce Altay'da ve Gaziantepspor'da forma giyerken Trabzonspor'a karşı oynamıştım ve golümü de atmıştım. Bizim işimiz futbol ve bu mesleği layıkıyla yerine getirmek için profesyonel düşünmek zorundayız. Sahaya çıktığımda rakibim babamın oğlu olsa tanımam. Kazanmak için ne gerekiyorsa yaparım. Şu andan sonra da yapacağım her şey Beşiktaş ve Beşiktaş taraftarı için olacak. Ligde ve Avrupa'da hedeflenen başarıları kazanmak için çalışacağım. Taraftarlarımızın bana destek vereceğine ve karşılığında çok iyi şeyler alacaklarına inanıyorum" dedi



    BJK Resmi Site
#03.09.2010 20:40 0 0 0
  • HayırLı UğurLu OLsun
#10.09.2010 11:36 0 0 0
  • bir an evvel takıma dönmesini sabırsızlıkla bekliyorum
    başarılı olacağına can-ı gönülden inanıyorum
    hava toplarında etkili olması bizim için avantaj
#30.09.2010 17:35 0 0 0
  • Bobo'nun Yanınada BöyLe Bir Forvet GerekLiydi
#30.09.2010 18:14 0 0 0