Molluskum Kontagiozum

Son güncelleme: 02.09.2010 09:41
  • Hastalık sırasında siğiller oluşmaktadır. Siğillerin sayısı az ise, hastalık "korosiv ilaçlar" adı verilen ilaçlarla tedavi edilebilir. Siğillerin özel bir alet aracılığı ile kesilmesi ya da yakılması da önerilen diğer tedaviler arasındadır.

    Doğal sağlık tedavileri:

    ■ Molluskum kontagiozum kendiliğinden geçebilen bir hastalık olduğundan endişelenmenize gerek yoktur. Bu hastalığın en belirgin dezavantajı hastanın siğilleri nedeniyle dış görünüşünü beğenmemesidir. Özellikle de çocuklar siğillerini kafalarına takar ve görüntülerinden utanırlar. Birçok doğal tedavi siğillerin kökünü kazıyabilir. Ancak bu tür tedaviler deneyimli bir sağlık uzmanı tarafından yürütülmelidir. Uzun vadeli olarak planlanan homeopati tedavisi, geleneksel Çin terapileri ve herbaîizm siğillerin tedavisi için oldukça etkilidir.
    ■ Homeopati alanında "thuja" ismiyle bilinen bitki siğillerin yok edilmesi için oldukça etkilidir. Bu bitki birkaç hafta üst üste günde iki kere kullanılmalıdır.
    ■ Siğillerin üzerine bir damla çay ağacı, bir damla lavanta ve bir damla E vitamini yağından oluşturduğunuz karışımı sürebilirsiniz. Bu karışımı her gün banyodan sonra kullanırsanız etkisini görebilirsiniz.
    ■ İltihaplanan ve ağrılara neden olan siğiller Bach çiçek kremleri ile tedavi edilebilir.

    Faydalı terapiler:

    Homeopati, herbaîizm, aromaterapi, geleneksel Çin terapileri, akupunktur ve bağışıklık sistemini güçlendiren her türlü terapi.

    Evde yapabilecekleriniz:

    ■ Molluskum kontagiozum bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalığın bulaşıcılığı oldukça ilginç bir özelliğe sahiptir çünkü bu hastalığa meyilli olan çocuklar hastalığın etken virüsünü kapmaz. Bu hastalığa yakalanan bir çocuk siğillere meyilli olan kardeşi ile beraber yıkandığında, siğillere meyilli olan çocuk bu hastalıktan hiçbir şekilde etkilenmez. Hastalığın tedavisi bazı durumlarda oldukça güçleşir. Birden çok çocuğunuz varsa, hepsini beraber bir küvete sokmak yerine, tek tek yıkamanız tavsiye edilmektedir. Bu şekilde koruyucu ve önleyici bir tedbir almış olursunuz. Çocuklarınızın her birini küvette yıkıyorsanız, küvet suyunun içine birkaç damla çay ağacı yağı damlatın. Çocuklarınızın kullandığı havluları ayırın.
    ■ Bu hastalığın bir an önce atlatılabilmesini sağlamak için, çocuklarınızın bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışın.
#02.09.2010 09:41 0 0 0
  • Molluskum Kontagiozum Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 02.09.2010 09:41