Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı - İskenderum - Hatay

Son güncelleme: 03.09.2010 21:14
  • hatay iskenderun deniz er eğitim alayı - Deniz Er Egitim Alayının Tarihçesi - 1 Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı - Hatay Deniz Er Eğitim Merkezi - Deniz er Egitim Alayı İletişim - Ulaşım - Deniz Er Egitim Merkezine Başvuru



    Deniz Erine Temel Askerlik Eğitimi vermek üzere teşkil edilen ilk eğitim birliği, İstanbul Kasımpaşa'daki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlasında konuşlandırılmıştır.

    Teşkilatı 1943 yılında genişletilerek Deniz Eğitim Merkezi ismi verilen Komutanlığa, bu tarihte Cumhurbaşkanı adına Koramiral Şükür Okan tarafından Alay Sancağı verilmiştir.

    10 yıl süre ile faaliyetini Kasımpaşa'daki Deniz Er Eğitim Merkezi'nde sürdüren Alay, geleceğe dönük kuvvet ihtiyaçları kapsamında Deniz Yeni Erat Alayı ismi ile halen konuşlu bulunduğu İskenderun'a 1953 yılında intikal etmiş ve 1964 yılına kadar bu isimle genç leventlere eğitim vermeye devam etmiştir.



    noimagenoimage

    08 Ekim 1964 tarihinde Deniz Er Eğitim Merkezi, 20 Aralık 1973 tarihinde de 1nci Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı olarak ismi değiştirilen Alay; 18 Kasım 1981 tarihinde yeni Alay Sancağı ile onurlandırılmıştır.

    1943 yılından itibaren itina ile muhafaza edilen ilk Alay Sancağı, yeni sancağın teslim alınmasını müteakip, İstanbul Deniz Müzesi'ne teslim edilmiştir.


    noimagenoimage

    1993 yılında yeniden teşkilatlandırılarak, 5'er bölükten oluşan 4 Deniz Er Eğitim Taburu şeklindeki mevcut kuruluşuna kavuşan 1nci Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı; 15 Şubat 2002 tarihinde Deniz Er Eğitim Alayı olarak yeniden isimlendirilmiş olup, çağdaş bir eğitim yuvası olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.




    DZ. ER EĞİTİM ALAYI SANTRAL NUMARALARI



    0326 618 9949
    0326 618 9950
    0326 618 9951
    0326 618 9979
    0326 618 3723
    0326 618 3773
    0326 618 3835
    0326 618 3880

    DZ. ER EĞİTİM ALAYI BÖLÜK TELEFON NUMARALARI

    1-2. BÖLÜK 2253
    3-4. BÖLÜK 2358
    5. BÖLÜK 2233
    6-7. BÖLÜK 2217
    8-9. BÖLÜK 2322
    10. BÖLÜK 2357
    11. BÖLÜK 2312
    12. BÖLÜK 2311
    13-14. BÖLÜK 2356
    15. BÖLÜK 2333
    16-17. BÖLÜK 2359
    18-19. BÖLÜK 2347
    20. BÖLÜK 2319


    MEKTUP ZARFI ÖRNEĞİ


    noimage



    KATILMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER


    Yükümlü kendisine tebliğ edilen tarihte, bağlı bulunduğu Askerlik Şubesine başvurarak sevk belgesini, askerlik cüzdanını ve yol harcırahını tam ve eksiksiz olarak almalıdır.
    Birliğe katılmadan önce Deniz Er Eğitim Alayı'nda şube ve ATM bazında hizmet veren bankadan hesap açtırarak, bankamatik kartı çıkartmanız parasal faaliyetlerinizi yürütmede kolaylık sağlayacaktır. (Nisan 2011'e kadar personel maaş ödeme protokolü olan AKBANK'ın, Alay'da bir şubesi ve ATM'si mevcut olup, anılan ATM'den diğer bankalara ait bankamatiklerle para çekilebilmektedir.)
    Sevk belgesinde belirtilen yol süresinin bitiminde, sevk edilmiş olduğunuz birliğinize katılmak için gerekli tedbirleri almanız gerekir (otobüs, uçak veya tren biletini ayırtmak v.b.). Geç katılmanız halinde cezai işlem uygulanacağını ve geç katıldığınız süre kadar geç terhis edileceğinizi unutmayınız.
    İskenderun Otobüs Terminali'ne indiğinizde Deniz Er Eğitim Alayı tarafından görevlendirilmiş personel tarafından dağıtılacak broşüre göre hareket ediniz. Birliğe katıldığızdaki işlemlerin çabuk bitmesi için şehir içinde fazla oyalanmayıp en kısa zamanda Deniz Er Eğitim Alayı'na katılınız. Deniz Er Eğitim Alayında yeterli berber hizmeti sunulduğundan şehir içerisinde saç traşı olmanıza gerek yoktur.
    Katılış esnasında güvenlik nedeniyle yanınızda kesici ve delici aletler, patlayıcı, yanıcı maddeler bulundurmamanız gerekmektedir.
    Aynı şekilde yanınızda elektronik cihazlar (radyo, walkman, çağrı cihazı, cep telefonu, fotoğraf makinesi v.b) getirmeyiniz.
    Herhangi bir rahatsızlığınızdan dolayı hayati öneme haiz ilaç tedavisi görüyorsanız bu ilaçları doktor raporları ile birlikte getirmeniz uygun olacaktır. Yanınızda getirmiş olduğunuz her türlü ilaç katılış esnasında zimmet karşılığında alınıp doktor muayenesini müteakip kontrollü olarak kullandırılacaktır.
    Yine sizlerin güvenliği nedeniyle yiyecek içecek (kuruyemiş, tatlı, unlu mamuller v.b) maddelerinin birliğe girişine izin verilmemektedir.
    Yanınızda büyük miktar para, kıymetli ziynet eşyası ve değerli giyim eşyaları bulundurmamanız uygun olacaktır.
    Her türlü ihtiyacınız Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından karşılanacaktır. Ancak ilk anda gerekli olacak iç çamaşırı, çorap, pijama, tıraş takımı, yüz havlusu ve eşyalarınızı depoya teslimde kullanabileceğiniz bir çanta getirmeniz uygun olacaktır.
    Yola çıkmadan önce çantanızı yukarıda belirtilen konuları dikkate alarak kontrol ediniz. Özellikle Askerlik Şubesinden aldığınız evraklar ile nüfus cüzdanınızı getirmeyi unutmayınız!
    ALAY'A KATILIŞ ESNASINDA YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER
    Birliğe katılırken yanınızda bulunan yiyecek, kesici aletler, elektronik eşyalar (radyo, teyp, walkman, cep telefonu, CD, disket, kaset, bıçak, cam bardak, yorgan iğnesi, poaça, börek, vb.) kapıda teslim alınacaktır. Yiyecek ve kesici, dürtücü aletler imha edilecek, elektronik eşyalarınız emanete alınarak, eğitim sonunda Bölük Komutanlıkları tarafından sizlere iade edilecektir.

    Dışarıdan (tel örgü yanından) yiyecek ve içecek maddesi alınması sağlınız açısından zararlı olabilecektir. Alay'a ilk girişi yaptığınız kayıt/kabul işlemlerinin yapıldığı bölgede su ve diğer yiyecek ihtiyaçlarınız ile telefon kartı v.b. malzemeler için kantin hizmeti verilmektedir.

    Celp kapısından girişinizle beraber Tabur ve Bölüklerinize katılışınıza kadar 10 adet amfide kurulmuş istasyonlarda bir takım işlemler yapılacak olup, bu işlemler esnasında görevlilerce verilecek talimatlara uymanız ve bir disiplin içerisinde hareket etmeniz celp işlemlerini hızlandırarak, hem sizden sonra sırada bekleyen arkadaşlarınızı mağdur etmeyecek, hem de bir an önce asli eğitim birliğinize katılışınızı sağlayacaktır.

    Bilgi edinilmesi maksadıyla kapıdan girişinizi müteakip 10 ayrı istasyonda yapılacak işlemler aşağıda sıralanmıştır.

    1'inci İstasyonda yüksek ateş kontrolü (A Gribi testi için), üst araması, ilaç ve elektronik eşyaların makbuz karşılığı teslimi yapılacaktır.

    2'inci İstasyonda kayıt ve kabul işlemleriniz, bakaya kontrolünüz yapılacak ve askerlik boyunca kullanacağınız deniz tertip numaranız verilecektir.

    3'üncü İstasyonda kişisel bilgileriniz alınacak, tabur ve bölükleriniz belli olacak ve sizden sorumlu olacak olan talim öğretmeni Çvş/Onb. komutasına gireceksiniz.

    4'üncü İstasyonda boy, kilo ve beden ölçüleriniz tespit edilerek kayıt altına alınacaktır. Diskromotopsi (Renk Körlüğü) testi yapılacaktır.

    5'inci İstasyonda sizlere ait bilgilerin bulunacağı evsaf kartları doldurulacaktır. Vereceğiniz bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir.

    6'ınci İstasyonda ehliyeti olanlar tespit edilecek ve mesleğinize yönelik mülakat yapılacaktır. Meslek bilgilerinizi tam ve doğru olarak beyan ediniz, saklamayınız.

    7'inci İstasyonda vücut muayeneniz yapılacaktır. Muayene esnasında görevli doktorla geçmişte yaşadığınız sağlık problemlerinizi (varsa) belirtiniz.

    8'inci İstasyonda kızamık ve menenjit aşılarınız ile diş muayeneniz yapılacak ve sağlıkla ilgili gerekli kayıtlarınız tutulacaktır. Ayrıca istekli olanlara Domuz Gribi aşısı yapılacaktır.

    9'uncu İstasyonda Mehmetçik Ferdi Kaza Sigortası yapılacaktır. Sigorta ücreti 15 aylık askerlik dönemi için 20 TL'dir. (Kısa dönem askerlik için 12 aylık 15 TL'dir.) Bu sigorta ile tüm askerlik süresince sigortalanmış olacaksınız.

    10'uncu İstasyonda verilecek olan akıllı kart için gerekli formlar doldurulacaktır. Dz. Er Eğitim Alayı içersinde tüm kantinlerde para yerine akıllı kart kullanılmaktadır. İstediğiniz kadar paranız akıllı kartınıza yüklenecektir. Cüzi bir miktar paranızı ayırdıktan sonra kalan tüm paranızı akıllı kartınıza yatırmanızı önermekteyiz. Eğitiminizin son haftası akıllı kartlarınızı teslim ederek içerisinde kalan paranızı geri alacaksınız.

    Yukarıda yazılı faaliyetlerden sonra görevli personel tarafından Tabur/Bölük Komutanı ve diğer sıralı amirlerinizle tanışmak üzere birliğinize götürüleceksiniz. Burada sizlere banyo, telefon, kantin alışverişi gibi imkanlar ivedi olarak sunulacaktır.

    Sınıflandırma ve tertip yeri işlemleriniz Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Sınıfınız ve tertip yerleriniz eğitimlerinizin üçüncü haftası sonuna kadar belli olacak ve size tebliğ edilecektir.
    KATILIŞ ESNASINDA BULUNDURULMASI/GETİRİLMESİ GEREKEN BELGE VE MALZEMELER

    Askerlik Şubesinden almış olduğunuz sevk belgesini, askerlik ve nüfus cüzdanını mutlaka yanınızda bulundurunuz. Varsa sürücü belgesinin aslı, çalıştığı yerden aldığınız bonservis, yaptığınız spor branşına ait belgeleri ( dalgıç sertifikası, lisans vb.) yanınızda getirmeniz uygun olacaktır.
    Sevk belgesinin zarfı açılmayacak, yıpratılmayacak, temiz ve sağlam olarak katılış esnasında teslim edilecektir. (Sevk belgesi ve nüfus cüzdanını yanında bulundurmayanların birliğe katılışı yapılamaz!)
    Sevk belgesinin kaybedilmesi durumunda en yakın Askerlik Şubesine, nüfus cüzdanınızı kaybetmeniz durumunda ise bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekmektedir.
    Terlik, pijama, çorap, iç çamaşırı, el havlusu, sabun gibi malzemeler Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından karşılanmaktadır. Ancak ilk katılış günlerinde zorluk çekilmemesi açısından aşağıda belirtilen malzemeleri yanınızda bulundurmanızda fayda vardır;
    - İç çamaşırı
    - Sabun, şampuan, banyo havlusu
    - Siyah çorap
    - Küçük boy asma kilit
    - Bir adet eşya çantası/valizi (getirdiğiniz özel eşyaları alacak büyüklükte.

    DENİZ ER EĞİTİM ALAYINDA ERLERE VERİLEN ELBİSE VE MALZEMELER

    noimage
#03.09.2010 21:14 0 0 0