Sarımsak Kokusu Nasıl Giderilir

Son güncelleme: 10.09.2011 08:35
  • sarımsak konusunu giderme yöntemleri - sarımsak kokusunu ne giderir - sarımsağın faydaları
    noimage
    Diş fırçalayınca bile gitmiyor ama

    Amerikalı uzmanların yaptığı araştırma sarımsak kokusunu, bir bardak süt içmenin giderdiğini tespit etti. Uzmanlar, "Sarımsakta bulunan 'AMS' adlı bileşen, sindirim sırasında parçalanmadığı için ağız ve vücutta kokuya neden oluyor. Bir bardak süt ise sarımsağın içindeki bu bileşenin parçalanmasını sağlıyor ve kokuyu yüzde 50 azaltıyor" diye konuştu. Uzmanlar diş fırçalayınca bile gitmeyen kokunun süt tarafından giderildiğini savundu.

    SARIMSAĞIN FAYDALARI

    * Savunma sistemini kuvvetlendirmesi en çok bilinen sarımsak faydası olarak belirtilebilir.

    * Beyaz kan hücrelerinin sayısını artırarak bağışıklığı kuvvetlendirir.

    * Antiseptik ve antibiyotik özellik taşır. Bakteri ve mantarın üremesini önler. Doğal bir antibiyotik olarak bakteri ve virüslere karşı direnç kazandırır.

    * Sarımsak kullanımı kalp hastalıklarının ortaya çıkma riskini düşürür. İyi kolesterolü artırır kötü kolesterolü ve trigliseritleri azaltıcı etkisi vardır.

    * Damar tıkanıklığına karşı korur. Yüksek tansiyonu olanlar için yararlıdır. Kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Anti-hipertansif ilaçlara benzer etki göstermekle beraber onların yan etkilerine sahip değildir.

    * Kan dolaşımını düzenler.

    * İçerdiği antikanser maddelerle sarımsak kanser önleyici bir besindir. Doğal öldürücü hücrelerin sayısını artırmak suretiyle bağışıklık sisteminin etkinliğini artırıcı etkisi bulunur.

    * Sarımsak hakkında yapılan araştırmalar prostat bağırsak mide kanserine yakalanma olasılığını düşürdüğünü göstermektedir.

    * Şekeri dengeler.

    * Sarımsak yararları arasında sigaranın olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı olması da vardır.

    * Sarımsak saç dökülmesine karşı önleyici ve saçkıran sorununa karşı da kullanılmaktadır.
    Savunma sistemini kuvvetlendirmesi en çok bilinen sarımsak faydası olarak belirtilebilir.

    -Beyaz kan hücrelerinin sayısını artırarak bağışıklığı kuvvetlendirir.

    - Antiseptik ve antibiyotik özellik taşır. Bakteri ve mantarın üremesini önler. Doğal bir antibiyotik olarak bakteri ve virüslere karşı direnç kazandırır.

    - Sarımsak kullanımı kalp hastalıklarının ortaya çıkma riskini düşürür. İyi kolesterolü artırır kötü kolesterolü ve trigliseritleri azaltıcı etkisi vardır.

    - Damar tıkanıklığına karşı korur. Yüksek tansiyonu olanlar için yararlıdır. Kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Anti-hipertansif ilaçlara benzer etki göstermekle beraber onların yan etkilerine sahip değildir.

    - Kan dolaşımını düzenler,

    - İçerdiği antikanser maddelerle kanser önleyici bir besin. Doğal öldürücü hücrelerin sayısını artırmak suretiyle bağışıklık sisteminin etkinliğini artırıcı etkisi bulunuyor.

    - Prostat bağırsak mide kanserine yakalanma olasılığını düşürür,

    - Şekeri dengeler,

    - Sigaranın olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı olur,

    - Saç dökülmesine karşı önleyici ve saçkıran sorununa karşı da kullanılmaktadır.
#06.09.2010 10:26 0 0 0
  • Sarımsak Kokusunu Evde Geçirmenin Yolları

    1 bardak süt içmeniz sarımsak kokusunu alacaktır.
    Maydonoz yemekte sarımsak kokusunu gidermede yararlı olacaktır.
    Eğer sarımsak elinizde kokuyorsa limonlu suyla elinizi yıkayınız.

    Genel olarak sarımsak kokusu direk mideden geldiği için o an kokuyu geçirmek kolay değildir. Bu yüzden sarımsağı yemeden önce ikiye bölün ve ortasındaki yeşil kısmı çıkarın bu kokuyu önleyecektir.
#09.07.2011 17:19 0 0 0
  • TÜRK USULU SARIMSAK KOKUSUNU GİDERMEK
    Sarımsak kokusu'nu tamamıyla gideren dogal bir özütü,Damar tıkanıklıgını gidermek ve safra tası dökmek icin bitkisel özüt arastırması yaparken,sarımsak kokusu yok oldugunu tesadüf olarak keşfettim,Uluslar arası firmalarla diyalog içindeyim umarım onlar sakız yada şeker olarak piyasaya sürerler.Amarikan uzmalarının yapamadıgını ben gerceklestirmis oldum..kökten cözüm ..:)
    memaydogdu
#10.09.2011 08:35 0 0 0