Kanada'da yapılan bir araştırma, biranın akciğer kanserine yakalanma riskini artırdığını, şarabın ise bu riski azalttığını ortaya koydu.

1980'li ve 1990'lı yıllarda elde edilen veriler ışığında yapılan araştırmaya göre, haftada altı ya da daha fazla bira içen kişilerin akciğer kanserine yakalanma riski, içmeyenlere göre yüzde 20-50 oranında artıyor.

Bira içen, ancak evinde düzenli olarak meyve ve sebze tüketenlerde ise bu oran azalıyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 411
favori
like
share
refik Tarih: 15.04.2006 15:39
faydalı bilgilerin için teşekkürler
doktoruydu Tarih: 15.04.2006 09:23
Eline sağlık......
paylaşımına teşekkürler.....
casper Tarih: 15.04.2006 01:00
Paylaşımın için teşekkür ederim ablacım