Bahar Makyajı

Son güncelleme: 17.04.2006 17:03
  • Göz kapaklarınız için canlı bir renk seçin.

    Baharı gözlerinize taşıyın, mavi, mor, ya da yeşil renkte bir farla göz kapaklarınızı canlandırın. Günümüz teknolojisi sağolsun, artık farlar daha fazla pigment içeriyor. Bunun sonucunda da boyayı cildinize sürdüğünüzde ambalajın üzerindeki gibi görünüyor. Tabii burada anahtar kelime abartmamak. Bu nedenle farı göz kapaklarınıza iyice yedirin ve makyajınızın geri kalanında da ölçülü olun.

    Sağlıklı ve doğal bir görünüm için ultra
    ışıltılı ürünleri tercih edin...

    Makyaj modasında son trend, yüzünüzde maykaj yokmuş gibi duran makyajlar, özellikle de yanaklarda. Ne de olsa kimse haldır haldır koşmuş gibi kıpkırmızı bir suratla gezmek istemez. Yanaklarınıza aşırıya kaçmayan, doğal bir pembelik katmak için yarısaydam ve ışıltılı -ama görünmez de olmayan- krem ve sıvı haldeki allıkları deneyin. Parmağınızın ucuyla az miktarda allığı elmacık kemiklerinize sürün. Daha da doğal bir görünüm için bir allık fırçasıyla boyayı dağıtabilirsiniz.

    Makyajınızın kalıcı olmasını sağlayın.

    Makyaj yapmak resim yapmaya benzer. Her ikisinde de zemin ne kadar pürüzsüzse, yapılan iş de o kadar iyi olur. Pürüzsüz bir cilt ve mükemmel görünüm için makyaj sabitleyici bir ürün (make-up base) mutlaka kullanın. Artık bunların kullanımları hem daha kolay, hem de ince çizgileri doldurduklarından istediğiniz görünümü sağlamada daha etkililer. Sonuç genellikle o kadar iyi oluyor ki, fondötenden tamamen kurtulmanız işten bile değil.


    Cildinizi pürüzsüzleştirip, güzelleştirin.

    Çoğumuz ne kadar bakımımıza ve güzelliğimize düşkün olsak da, farklı işlevleri olan bir sürü ayrı ürün kullanmak insanı usandırabilir. Bu nedenle birkaç işi birarada gören ürünler her kadının tercihidir sanıyorum. Mesela cildinizi tedavi ederken, aynı zamanda da iyi görünmesini sağlayan bir ürün hoşunuza gitmez miydi? Cevabınız evetse, yeni çıkan fondötenlere mutlaka göz atın; çünkü artık yeni formüller sayesinde bir yandan akne tedavisi yaparken, bir yandan kırışıklık önlüyor, diğer yandan da nemlendirici görevi görüyorlar.


    Dudaklarınızı besleyin.

    Eskiden rujun tek amacı dudağı renklendirmekti. Oysa şimdilerde bu kulağa pek yavan geliyor. Bu bahar mutlaka dudakları besleyip nemlendiren, onları yumuşak ve öpülesi kılan, hoş bir ışıltıyla parlamalarını sağlayan bir ruj edinin. Kim bilir belki o terk edemediğiniz eski dudak bakım kreminden bile kurtulursunuz.

    Fondöten alacaksanız, cilt renginize
    adapte olan birini seçin.

    Kulağa bilim kurgu filminden çıkmış gibi gelse de, doğru: Artık eskisi gibi cilt renginize uyan fondöteni bulmak için uğraşmak zorunda değilsiniz; çünkü yeni çıkan ürünler cilt renginize göre kendi renklerini adapte edebiliyorlar. Üstelik cildiniz çıplakmışcasına yarısaydam ve pürüzsüz bir görünüm de cabası.

    Dudak kaleminden vazgeçmeyin.

    Dudak kalemi kadar tartışmalı bir makyaj malzemesi yoktur herhalde. Gençlik dönemini Seren Serengil'in koyu dudak kalemiyle çerçevelenmiş açık renk dudaklarıyla geçirmiş olanların iyi bilecekleri gibi, dudak kalemi pratik olmasına rağmen çoğunlukla yanlış kullanılan bir makyaj malzemesidir. Ancak teknoloji artık burada da imdada yetişiyor. Şimdiki yarısaydam ve pırıltılı dudak kalemleri, aşırı süslü görünmeden dudakları belirginleştirmekte birebir.

    Dudağın tombulu makbul.

    Şimdi rujlar renk renk ama "Sadece renklendirmek yetmez, birazcık da kalın görünseler..." diyorsanız, o zaman kolajeni uyarıp dudakların daha etli görünmesini ve dudağı nemlendirerek parlaklık ve kalın bir görünüm sağlayan ürünleri tercih edin.


    Daha uzun ve daha gösterişli kirpikler...

    İyi bir rimel hayat kurtarıcıdır. Makyaj yapmamış bile olsanız, kirpiklerinize gereken dolgunluğu ve uzunluğu veren bir rimel gözlerinizi ön plana çıkarıverir. Bu sezon diğer her şeyde olduğu gibi rimelde de doğal görünüm moda. Bu nedenle mutlaka kaliteli bir rimele yatırım yapın.


    Eyeliner'sız olmaz!

    Bu bahar ideal göz makyajında siyah bir eyeliner'ı üst kirpik diplerinize çekiyor, göz kapağınızın geri kalanını ise pırıltılı ve canlı bahar renklerine ayırıyorsunuz. Ayrıca incecik uçları sayesinde artık bunları kullanmak çok kolay.

    Şişmiş gözler, koyu renk halkalar ve göz çevresi kırışıklıklarından kurtulun.

    Kapatıcısız bir hayatı reddetmek için yeterince nedenimiz varken, yeni kapatıcılara eklenen ek özellikler bunları neredeyse göz kremi gibi kullanmaya bile olanak veriyor. Gözlerdeki şişlik, göz çevresindeki kırışıklık ve göz altlarındaki koyu renk halkalanmalar gibi bu ürünlerle kapatılmakla kalmıyor, iyileştiriliyor da!.

    Kısa zamanda mükemmel görünüm...

    Herkesin yüzünde kendisini mükemmel görünmekten alıkoyan şeyler olabilir ve bunlar herkeste farklıdır. Bu nedenle de piyasaya yeni çıkan fondöten ve kapatıcı kitleri kısa zamanda çok iş yapmak isteyenler için ideal. Bunlar farklı renk tonları içerdiğinden kolayca kullanabiliyorsunuz. Üstelik tümü minicik bir kutunun içinde.

    Krem far denediniz mi?

    Bu sezon yeni bir far alacaksanız mutlaka altın tonlarında krem bir far satın alın. Bunun nedeni, altın tonlarının her cilt, göz ve saç rengine kolaylıkla uyum göstermesidir. Üstelik krem far alırsanız, daha da iyi bir sonuç alabileceğinize emin olabilirsiniz. Krem farı parmaklarınızla cildinize yedirmek çok kolay. Bir de rimeli, dudak parlatıcısını ve doğal görünümlü bir allık sürdünüz mü, güne hazırsınız demektir.
#15.04.2006 16:29 0 0 0
  • cok güzel bilgiler
#15.04.2006 17:40 0 0 0
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler
#17.04.2006 11:42 0 0 0
  • İyi bir rimel hayat kurtarıcıdır. Makyaj yapmamış bile olsanız, kirpiklerinize gereken dolgunluğu ve uzunluğu veren bir rimel gözlerinizi ön plana çıkarıverir. Bu sezon diğer her şeyde olduğu gibi rimelde de doğal görünüm moda. Bu nedenle mutlaka kaliteli bir rimele yatırım yapın.

    bu gerçekten önemli bir nokta ,rimel kaliteli olmalıki,yağlı boyayla boyanmış gibi tel tel duran kirpikler oluşmasın
#17.04.2006 17:03 0 0 0