konserve kapağının kapatılması - konservelerin hava almadan kapatılması için püf noktalar

Konserveyi yaptınız her türlü işlem bitti ve son aşamaya geldiniz. Konservelerin hava almadan kapatılması, peki bunun için püf noktalarını biliyor musunuz?

Kavanozların Kapatılması

Doldurulmuş kavanozların ağızları temiz ve ıslak bir bezle silindikten sonra kapakları sıkıca kapatılmalıdır.

Konserve Yapmanız İçin Gerekli Araçlar

* Konserve yapımında mutlaka özel konserve kavanoz ve kapağına ihtiyacınız olacak.
* Konserve kavanozunun kapağının içi sentetik kauçukla kaplıdır. Sızdırmamayı bu sağlar. Bu tabakanın bozulmamış, çizilmemiş ve sıyrılmamış olması şarttır.
* Bir kapağı yalnızca bir kez kullanmalısınız, kavanozu ise kırılıncaya kadar.
* Bir kiloluk konserve 1 kilo su alır , yarım kiloluk konserve kavanozu 650 gram su alır.
* Sebze konservesi yapımında "basınçlı tencereye" ihtiyacınız olacaktır.
* Kavanozların çatlamasını önlemek için, sterilize edeceğiniz tencerenin altına tahta veya ızgara koymalısınız.
* Konserveyi tencereden çıkarttıktan sonra kuru bir havlu veya kalın bir bezin üzerine yerleştirmelisiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3213
favori
like
share