Evde Sucuk Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 10.09.2010 12:46
  • evde sucuk yapımı - sucuk nedir nasıl hazırlanır - sucuk nasıl kurutulur - sucuk yapmanın püf noktaları - sucuk malzemeleri

    Malzemeler:
    -2 kg dana kıyması
    - 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
    - 1 çorba kaşığı yeni bahar
    -1 çorba kaşığı karabiber
    - 1 çorba kaşığı kişniş
    - azıcık karanfil tozu
    - 1 baş sarmısak (tuzla dövülmüş)
    - tuz 2 metre kuru bağırsak.

    Kasabınızdan 1.5 kg döş ile 5 gr kol ya da buttan yağsız bir parça isteyin. Bunları kıyma makinesinde çektirin. Sonra baharatları karıştırıp bir kere daha çektirin. Kasabınız bu işleme direnebilir ama siz yine de şansınızı deneyin. Eğer yapmazsa kıymayı iki kere çektirip baharatları evde katın.
    - Kıymayı evde iyice yoğurun ve üzerini streçle kaplayıp dolapta bir gün bekletin. Ertesi gün Mısır Çarşısı'ndan (birçok baharatçıda bulabilirsiniz) aldığınız kuru bağırsakları ılık suda 15 dakika bekletin. Bağırsağın ağzını musluğa geçirin, içine biraz su doldurun. Diğer taraftan çıkmasını sağlayarak içini temizleyin.
    - Bağırsağı bir huninin ağzına toplayarak geçirilen uç kısmına keten iple düğüm atın. Huninin içine kıymayı basmaya başlayın. İstediğiniz boya gelen sucuğa kıymanın üzerinden bir düğüm daha atın. İçinde hiç hava kalmaması gerekiyor.
    - Sonra kuruması için serin bir yere asın. İlk üç gün sucuklar günde bir kere suya daldırılıp, çıkartılmalı. Kuruduktan sonra tamamen doğal sucuklarınız hazır!
#10.09.2010 12:46 0 0 0