Askerlik Yeri Sorgulama - Askerlik Yeri Öğrenme

Son güncelleme: 13.09.2010 10:13
  • Askerlik Sorgula - Askerlik Yeri Sorgula - Askerlik Yeri Ögrenme - Askerlik Yerleri 2010 - Askerlik Yeri - TSK Askerlik Yerleri - 2011 Askerlik İşlemleri - Askerlik İşlemleri 2010 2011 - Askerlik Erteleme - askerlik yeri öğrenme bilgi


    Nerede ve Ne zaman askerlik yapacağınızı size aşağıda verilen Askerlik Sorgulama bağlantısını kullanarak yapabilirsiniz. Fakat aşağıdaki bağlantıda yer alan sonuçlar, yedek subay sınavına (statü belirleme sınavı) girmiş askerler içindir. Bu bağlantıdan kısa dönem mi, yoksa uzun dönem askerlik mi yapacağınızı sorgulama yaparak öğrenmiş olacaksınız. Aynı zamanda gideceğiniz yeri ve askerlik statünüzü de öğrenmiş olacaksınız. Sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren 2 gün içerisinde askeri birliğinize teslim olmanız gerekmektedir.

    Bir de aşağıdaki bağlantıda verilecek olan bilgi, sizin askere gideceğiniz celp dönemini kapsamıyor olabilir. O yüzden gittiğiniz dönemin numara sırasına göre bir kontrol yapmanız gerekmektedir. Örneğin bu konu açıldığında 330′uncu dönem askerlik sınav sonucu veriliyordu. Bu yüzden mesela sayfada 330′uncu dönemler için bilgi veriliyorken siz 331. dönem askeri iseniz, sizin sınav sonucunuz daha açıklanmamış demektir. Ancak 330′uncu dönemler için sorgulama yapabilirsiniz.

    Sayfada sizden istenen şey, sınava girdiğiniz anda size verilmiş olan 5 haneli aday numarasını gerekli yere girip, onun altında bulunan resimdeki harf ve sayıları yine o resmin altındaki yere girmektir. Daha sonra Gönder tuşuna basarak sonuçlarınızın gösterileceği sayfayı beklemeniz gerekmektedir.

    http://www.kkk.tsk.tr/
    http://www.asal.msb.gov.tr/


    Askerlik Sorgulama E-Devlet

    Askere gidecek askerlik durumlarını öğrenmek için Vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere karşı mücadele etmek için her türk askerinin ülkesine yaptığı askerlik süresi 15 aydır.
    Askerlik sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılacağı 1 ay öncesinden açıklandı. Askerlik işlemleriniz ile ilgili her türlü bilgiyi e-devlet kapısından öğrenebilirsiniz. Askerlik Sorgulama Web sitesinden internet üzerinden askerlik sorgulama işlemlerini adım adım öğrenebilirsiniz. Askerlik işlemlerinin internet üzerinden sorgulamak için PTT şubesine giderek E-devlet şifresini 1 TL ile alıp internet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. ..

    Askerlik Sorgulama Hakkinda

    Askerlik çağı gelmiş arkadaşların genelde aradıkları askerlik sorgulama terimini sizlere kısaca bir özet geçmek istiyorum.
    Askerlik sorgulama internet üzerinden her hangi bir yer mevcut değildir. Askerlik sorgulama veya nereye düştüğünüzü öğrenmek için bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine giderek nereye düştüğünüzü öğrenebilir veya tecil bozdurmak için ziyaret etmeniz gereken yer askerlik şubeleridir. ....

    Askerlik Tecil Sorgulama

    Askerlik görevini icra eden tüm Mehmetciklerimize allah sabır versin diyorum. Vatani görevini şanla yapan her asker gibi yeni askerlik işlemleri tecil sorgulama hizmetleri vs internet üzerinden sadece e-devlet sitesinden yapılabilir.
    E-Devlet sitesinde askerlik durumunuzu hangi bölgöye düştüğünüz herşeyi öğrenebilirsiniz. Askerlik görevi için e-devlet giriş yapmak için PTT şubelerinden 1TL karşılığında devlet şifrenizi alabilirsiniz. ....

    Askerlik Erteleme islemi Yaptirabilmek icin

    http://www.asal.msb.gov.tr/

    Askerlik Yoklama - Askerlik Muayene


    Askerlik şubeniz; 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasındaki herhangi bir günde sizi yoklamaya davet eden "Son Yoklama Çağrı Tebligatı"nı adresinize gönderecektir.
    Herhangi bir nedenle, çağrı tebligatı elinize ulaşmasa dahi; bulunduğunuz yer askerlik şubesine müracaat ederek, yukarıdaki tarihler arasında yoklamanızı yaptırmanız gerekmektedir.

    Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe dışında ikâmet etmekte iseniz bu tebligat ile birlikte bölgesinde bulunduğunuz askerlik şubesine başvurunuz.

    Son Yoklama Gününden Önce Gerekli Belgeler

    * Verem savaş dispanserine giderek, verem taraması yaptırıp sonuç belgesini alınız.
    * Nüfus hüviyet cüzdanınızı,
    * 2 adet fotoğrafınızı,
    * Öğrenim durumunuzu gösterir belgenin aslı ve fotokopisini,
    * Verem savaş taraması sonuç belgesi
    * Meslek veya sanatınıza ait belgeleri,
    * Sporcu lisansınızı,
    * Sürücü belgenizin aslı ve fotokopisini mutlaka yanınızda bulundurunuz.

    Son yoklama sırasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz hastalıklara ait tedavi belgeleri ile raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene sırasında durumunuzu tabiplere mutlaka bildiriniz.

    Öğrenci, hapis, yurtdışında işçi veya işveren olarak veya hastanede bulunuyor iseniz, ilgili kuruluşlardan veya konsolosluklardan alacağınız bu durumunuzu belirten belgeleri 31 Ekim tarihinden önce askerlik şubesine gönderiniz veya gönderilmesini sağlayınız.




    e-askerlik - internetten askerlik işlemleri

    E-ASKERLİK: Askerlik şubesi, internete taşındı Asker alımı, yedeklik yoklaması için şubeye gitmeye gerek kalmayacak

    Seferberlik ve asker alımlarıyla ilgili işlemlerin yarından itibaren internet üzerinden yapılabileceği bildirildi.

    Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, "bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarınca yürütülen faaliyetlerin modern bir bilgi sistem otomasyonu ile yerine getirilmesini sağlamak amacıyla hizmete sokulan MSB Bilgi Sistemi aracılığıyla, yarından itibaren seferberlik ve asker alma konularında e-devlet hizmetlerinin sunulmasına başlanacağı" kaydedildi.

    İşlemlerin "www.turkiye.gov.tr" adresindeki Milli Savunma Bakanlığı bölümünden yapılabileceği belirtilen açıklamada, uygulamanın kurumlara ve vatandaşlara seferberlik işlemlerinde sağlayacağı imkan ve kolaylıklar şöyle sıralandı:

    "Yedeklik yoklamalarını askerlik şubelerine gitmeden ve cezalı duruma düşmeden evleri ya da iş yerlerindeki bilgisayarlardan internet üzerinden ya da mobil imzalı olarak cep telefonlarından e-Devlet Kapısını kullanarak yapabilecekler. Sefer görev emirlerinin veya tatbikat görevlendirmesinin olup olmadığını, kendilerine veya firmalarına ait araç ve iş makinelerinde sefer görev emri olup olmadığını bulundukları yerden elektronik ortamda sorgulamak suretiyle öğrenebilecekler."

    -ASKER ALMA İŞLEMLERİ

    Uygulamanın asker alma işlemlerinde sağlayacağı kolaylıklar ise şöyle:

    "Yerli ve yabancı askerlik şubesi ayrımı ortadan kaldırılarak 'bütün Türkiye tek askerlik şubesi' prensibinden hareketle, elektronik ortamda ülkemizin her noktasına hizmet götürülmüş olacak. Bu kapsamda Askerlik Durum Belgesi alma dahil tüm askerlik işlemleri çok daha kısa sürede ve her yerden yaptırılabilecektir. Vatandaşlar artık sadece son yoklama ve askere sevkleri sırasında askerlik şubesine gelme ihtiyacı duyacaklardır. Üniversite öğrencilerinin erteleme işlemleri için askerlik şubelerine öğrenci belgesi göndermesi işlemi son bulmuştur. Yükümlü vatandaşlar elektronik ortamda gitmek istedikleri celp dönemi tercihini yapabileceklerdir. Bu sayede çiftçi, turizmci gibi mevsimsel olarak iş görenler, istedikleri dönemde silah altına alınabileceklerdir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın askerlik erteleme işlemleri ve dövizle askerlik başvuruları Dışişleri Bakanlığı üzerinden elektronik ortamda topluca alınabilecektir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız kişisel diğer başvurularını internet üzerinden e-posta ile yapabilecek, başvuru sonuçları aynı yöntemle kendilerine iletilebilecektir."
#13.09.2010 10:13 0 0 0