Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi.
Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, öğrencilerin, sınav zamanlarında hafızaya katkı sağladığı için avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limon tüketmeleri gerektiğini söyledi.
Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, Özel Neslin Değişen Sesi İlköğretim Okulunun Bilinçli ve Sağlıklı Bir Nesil İçin El Ele konulu eğitim seminerleri kapsamında, Liselere Giriş Sınavına (LGS) hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi. Konuşmasında, beslenmenin beyin gelişimi ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerinde etkisinin büyük olduğunu anlattı.

Avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte dengeli beslenmek için az ve sık yemealışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi. Çelik, öğrencilerin bu dönemde, süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, et, yumurta, kırmızı et, pekmez, bitkisel yağlar ve yağlı tohumlardan zengin besinleri tüketmelerini istedi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 453
favori
like
share
doktoruydu Tarih: 20.04.2006 00:17
teşekkürler......
eline sağlık......
ECE_06 Tarih: 18.04.2006 02:02
Cola ve cips e tamamen karşı olan bir insanım ama maalesef bunu kendi çocuklarınıza dahi anlatamıyorsunuz(zararlarını anlamak istemiyorlar) okullarda bunların tüketimi çok fazla
SU-PERISI Tarih: 17.04.2006 18:41
genelde sınava girecek ögrencilere ceviz ve fındık yedirtirlerdi.ögrencilere faydalı bilgilerin için teşekkürler
refik Tarih: 17.04.2006 10:18
öğrenci arkadaşlarımıza duyurulur. bilgilerin için teşekkürler