3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3,5 kahve fincanı un
3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu
Vanilya
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
Yarım yemek kaşığı margarin
Süslemek için:
1-2 adet muz (banan)
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 3-4 dk mikserle çırpıyoruz.
Yağ ve sütü ilave edip karıştırıyoruz.
Diğer tüm malzemeyi ekleyip tahta kaşıkla karışıtırıyoruz.
Margarinle yağlanan büyük boy fırın tepsisine yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk kadar pişiriyoruz.
Kreması için margarin hariç tüm malzemeyi karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayınca margarin ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Soğuyan kremaya yarım paket krem şanti katıp mikserle çırpıyoruz.
Keki su bardağı ile yuvarlak kesiyoruz.
Kestiğimiz dairelerin üstüne ince dilimlenmiş muzlardan koyuyoruz(Her daireye 2 dilim muz).
Muzların üstüne birer dolu kaşık kremayı koyuyoruz.
Kremanın üstüne kalan kek kenarlarını rondoda çekip veya elimizle ufalayarak döküyoruz.
Buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.
kremasini ve muzlari ve kücük cikolata parcalarini bolllcaaa kullanicam merak etme sen yani sirf senin icin
Nerden anladin kahve icin öyle söyledigimi gözündende birsey kacmiyor