Malzeme
- 4 adet yufka
- harcı :
- 250 gr tulum peyniri
- 50 gr siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- sosu:
- 4 adet yumurta
- 1 lt süt
- 100 gr margarin
Hazırlanışı
1. Harcı;için çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri, rendelenmiş tulum peynirini, kekiği, kırmızı pul biberi, sarımsağı ve tuzu bir kasenin içerisinde karıştırın.
2. Bütün yufkayı, Sıvı yag ile yağlanmış tepsinin en altına kenarları dışarı gelecek şekilde yayın. Bir kat yufka bir kat harçolacak şekilde, harç ve yufkalar bitene kadar tepsiye dizin.
3. Sosu için derin bir kasede ;yumurtaları , sütü,eritip, iyice soğuttunuz margarini koyup, bir çırpıcı veya mikser ile karıştırın.
4. Harçlı böreğin üzerine hazırladığınız sosu döküp, buzdolabında en az 1 saat bekletip, iyice sosunu çektirin.
5. Böreği önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana pişirip, servis tabağına ters çevirip, dilimledikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 444
favori
like
share
delikurtsahin Tarih: 11.12.2008 23:55
Tarifin için tesekkürler. Ellerine sağlık
clark Tarih: 16.07.2006 19:36
Tariflerin için tesekkürler Paylasimin için su-piris
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 23:49
borek demeyin bana cok sefiyom :67:

Ellerine Saglik
casper Tarih: 19.04.2006 21:38
Paylaşımın için tşkler
NaZ Tarih: 19.04.2006 17:49
tesekkürler
refik Tarih: 19.04.2006 08:54
tarifleriniz için teşekkürler
CADIKIZ Tarih: 18.04.2006 16:21
[COLOR=coral] Tesekkurler ablacim