Malzemeler:
- 5-6 parça dil peyniri,
- 250 gr tereyağı,
- 3 su bardağı un,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz,
- 1,5 su bardağı süt,
- 1,5 su bardağı su.

Süslemek İçin:
- Hindistancevizi,
- Yeşil toz fıstık.



Yapılışı:
Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin. Unu orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun. Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su, süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin. Helva pişince ortasını açın. Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun. Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin. Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın. Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 970
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:43
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 23.02.2006 17:17
teşekkürler elinize sağlık tariflerin için
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:25
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:36
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:46
Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:07
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 15.12.2005 17:30
Paylaşımın için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 21:06
eline emeğine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:08
ElleRINE SAglik....!