Yüzdeki kepeklenmeye karşı Karanfil

Son güncelleme: 20.09.2010 19:42
  • cilt bakımı kepek sorunu - karanfil faydaları - kepek sorunu - yüzdeki kepeklenme için bitkisel tedavi - yüzdeki kepeklenme sorunu
    Karanfil: İçinde bulunan esans çok tesirli maddeler bakımından karanfil sadece, mükemmel bir çiçek değil, "Tıbbi Bitki" olarak ta büyük önem ve değer taşır. Karanfil, sadece bir çiçek olarak değerlendirilmemelidir. Karanfilden, pek çok ev ilacı yapılır. Bunlardan birisi de yüzdeki kepeklenme için hazırlanabilinen bir reçetedir.

    Uygulama: Bir diş karanfil iyice dövülür toz haline getirilir, bir su bardağı kaynar suda kaynatılır. 10 - 12 dakika sonra, demlenmeye bırakılır, iyice süzülür. Akşamları, yüz, alışılagelmiş şekilde temizlenir. Daha sonra yüze bolca, karanfil suyu sürülür. 30 -35 dakika sonra, yüz bol soğuk suyla yıkanır. Karanfil esansının mikroplara karşı tesiri de vardır. Ciltte beliren kepeklenmeye karşı çok iyi gelen ev reçetesi için küçük bir karanfil yeterlidir.

    Başka bir uygulama: Bir diş karanfil, bir su bardağı kaynar suda haşlanır. Karanfilin de öğütüp toz haline getirilmesi gerekir. Hazırlanan çay 10 - 15 dakika demde tutulduktan sonra süzülür. Akşam, yüz iyice temizlenir, karanfil suyu sürülür, 25 - 30 dakika sonra yüz soğuk suyla yıkanır.
#20.09.2010 19:42 0 0 0