Acaba hangi cilt tipine sahipsiniz

Son güncelleme: 29.04.2006 19:47


  • Yapısı ve işlevleri açısından herkesin cildi benzerlikler gösterir, ama yine de her cilt başka başkadır. Genellikle 3 cilt tipivardır: Normal veya karma cilt, yağlı cilt ve kuru cilt. Bu 3 değişik tipin bir kişide görülmesine çok ender rastlanır.
    Normal ve karma cilt: Normal cilt yumuşaktır, parlak ve sağlıklı görünüme sahiptir. Karma ciltte, yanaklar kuru ve daha çok alın, burun ve çene bölgeleri yağlıdır. Ama bu durum normal ciltte de görülebildiği için, normal cilt sınıfına girer.
    Yağlı cilt: İri gözenekli ve sivilcelenmeye yatkındır. Yıkandıktan sonra yine parlak bir görünüm kazanır ve kremlendikten uzun süre sonrasına kadar yağlı kalır. Sivilceli cilt, yağlı cildin bir belirtisidir. Sivilceler, yağ yapımında bir aksaklığın belirtisidir.

    Ayda 1-2 kez peeling...
    Kuru cilt: Bazen sert ve pulludur, göz ve ağız çevresinde genç yaşlarda kırışıklıklar oluşmaya başlar. Temizlendikten sonra gerilir ve yağlı kremler çok çabuk emilir. Eğer cildinizin hangi sınıfa girdiğine karar veremiyorsanız, kozmetik uzmanına başvurmalısınız. Böylece, uygulayacağınız reçetelerde ve bakım yöntemlerinde yanılgıya düşmemiş olursunuz.
    * Yağlı bölgeleri veya karma ciltteki sivilceli bölgeleri, yağdan arındırıcı maddelerle temizlemeye çalışmayın. Cildin asidik koruma örtüsünü tahrip edebilirsiniz.
    * Yağlı cilde alkol içerikli ürünler kullanmamaya özen göstermelisiniz. Tepkisi, daha fazla yağ üretmek olacaktır.
    * Özellikle kuru cildi soğuk suyla yıkamayın: Aksi halde gözenekler kapanır ve cilt normalden daha fazla kurur.
    * Cildin kendisini yenileyebilmesi için (regenerasyon), haftada 1-2 kere, cilde uygun yüz maskeleri uygulanmalıdır.
    * Peeling yöntemi (ayda 1-2 defa), cildin sertleşmesini büyük ölçüde önler.
#20.04.2006 11:36 0 0 0
  • karma cilt benim
    teşekkürler arkadaşım
#20.04.2006 14:36 0 0 0
  • benim cildimde karma.eline saglık casper
#20.04.2006 18:47 0 0 0
  • paylasim icin saol
#29.04.2006 19:47 0 0 0