Saç şekline göre bakım yapın

Son güncelleme: 23.04.2006 19:35


  • Saç, kadınların güzelliğini tamamlayan en değerli hazinedir. Bu nedenle bakımı da son derece önem taşır. İşte saçlar hakkında önemli bilgiler ve saç sağlığının bazı püf noktaları... Baş derisinden saçlar çıkarken üst kısımları bir yağ tabakasıyla kaplanarak çıkar. Bu yağlar sayesinde saç telleri parlak ve yumuşak olur. Dolayısıyla kolay kolay kırılmazlar. Zaten saçların parlak ve yumuşak olması o saçın sağlıklı olduğunu gösterir. Bazı saç derileri yeterince yağ veremez ve saçları besleyemez. Bu tür saç derisinde yağsızlık nedeniyle kırılma ve dökülme oluşur. Saç yıkanırken çok iyi durulanmalı aksi halde saçta kalan kalıntılar saçın dökülmesine kırılmasına ve de canlılığını yitirmesine neden olur. Yağmur suyu veya damıtılmış su saç durulamak için idealdir. Saç kurutulurken önce ılık hava daha sonra sıcak hava verilmelidir. Fön makinası saça yakın tutulmamalıdır.

    Kuru saçlar kolay kesilir
    Normal saç: Bu tür saçların saç telleri ince ve yumuşaktır. Ne fazla kuru ne de yağlıdır. İdeal saçlardır.

    Çok kuru saç: Bu tip saçlar daha sert ve kolay kırılan saç tipidir. Genellikle çok boya kullanan açıcı maddelerin yoğun kullanıldığı saçlardır.

    Kuru saç: Teller çok ince ve mattır. Kesimi kolaydır. Asitli şampuanlar ve kireçli sular bu çeşit saçları tahrip eder. Seçilecek şampuanlar koruyucu ve saçları yumuşak tutmalıdır.

    Yağlı saç: Kalın saç tipleridir. Dış etkenlerden kolay kolay etkilenmez. Kepeklenmeye müsait bir saç tipidir.

    Elektrikli saç: Bulutlu ve fırtınalı havalarda saça dokunulduğunda saçtan çıtır çıtır birtakım sesler gelir. Nemli ve ıslak olarak taranmalıdır.
#21.04.2006 11:17 0 0 0
  • Elektrikli saç: Bulutlu ve fırtınalı havalarda saça dokunulduğunda saçtan çıtır çıtır birtakım sesler gelir. Nemli ve ıslak olarak taranmalıdır.

    bu nasil oluyomus
#23.04.2006 10:45 0 0 0
  • Yağlı saç: Kalın saç tipleridir. Dış etkenlerden kolay kolay etkilenmez. Kepeklenmeye müsait bir saç tipidir.
    bu benim saçım işte
#23.04.2006 19:35 0 0 0