Malzemeler:
600 gr hamsi
3-4 dal maydanoz
100 gr çekilmiş ceviz içi
100 gr galeta unu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
7 defneyaprağı
1 limonun suyu
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz

Hazırlanışı:
* Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.
* Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin. Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.
* Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 640
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:22
tarifin için teşekkürler canım
unique Tarih: 21.10.2006 16:09
ooh enfese benzo hamsiye bayilirim... paylasim icin saol
BoardBeLasi Tarih: 22.06.2006 16:42
paylasim icin tskler
refik Tarih: 16.06.2006 11:43
paylaşımların için teşekkürler