Kuru üzümlü börek

Son güncelleme: 22.06.2006 19:13
  • Malzemeler:
    3 hazır yufka
    50 gr margarin
    3 yumurta akı
    4 çorba kaşığı tozşeker
    1 su bardağı kuru üzüm
    1 çay bardağı kıyılmış fındık
    Kızartmak için bol sıvıyağ
    Üzeri için pudraşeker ve tarçın
    Hazırlanışı:
    * Kuru üzümleri ılık suda 10 dakika bekletip süzün ve kâğıt havlu ile suyunu alın. Yufkaları geniş kenarı 10-12 cm olacak şekilde üçgen parçalar halinde kesin.
    * Margarini eritip ılınmaya bırakın. Yumurta aklarını 2 kaşık tozşekerle çırpın.
    * Yufka parçalarının üzerine fırçayla margarin sürün. Geniş kenarına bir miktar kuru üzüm, kıyılmış fındık koyun ve 1 tatlı kaşığı kadar tozşeker serpip rulo şeklinde sarın. Açılmaması için uçlarını hafif ıslatarak yapıştırın.
    * Sıvıyağı tavada kızdırın. Sigara böreklerini şekerli yumurta akına hızlıca bulayıp kızgın yağa atın. Çevirerek kızartın. Börekleri kâğıt havlu üzerine alın. Ilınınca üzerine pudraşeker ve tarçın serperek servis yapın.
#21.04.2006 21:58 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#22.05.2006 17:43 0 0 0
  • ellerinize sağlık
#24.05.2006 14:29 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler
#22.06.2006 09:58 0 0 0
  • güzel bir tarif olsa gerek,
    teşekkürler
#22.06.2006 19:13 0 0 0