Malzemeler:
3 hazır yufka
50 gr margarin
3 yumurta akı
4 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kıyılmış fındık
Kızartmak için bol sıvıyağ
Üzeri için pudraşeker ve tarçın
Hazırlanışı:
* Kuru üzümleri ılık suda 10 dakika bekletip süzün ve kâğıt havlu ile suyunu alın. Yufkaları geniş kenarı 10-12 cm olacak şekilde üçgen parçalar halinde kesin.
* Margarini eritip ılınmaya bırakın. Yumurta aklarını 2 kaşık tozşekerle çırpın.
* Yufka parçalarının üzerine fırçayla margarin sürün. Geniş kenarına bir miktar kuru üzüm, kıyılmış fındık koyun ve 1 tatlı kaşığı kadar tozşeker serpip rulo şeklinde sarın. Açılmaması için uçlarını hafif ıslatarak yapıştırın.
* Sıvıyağı tavada kızdırın. Sigara böreklerini şekerli yumurta akına hızlıca bulayıp kızgın yağa atın. Çevirerek kızartın. Börekleri kâğıt havlu üzerine alın. Ilınınca üzerine pudraşeker ve tarçın serperek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 506
favori
like
share
casper Tarih: 22.06.2006 20:13
güzel bir tarif olsa gerek,
teşekkürler
refik Tarih: 22.06.2006 10:58
ellerine sağlık teşekkürler
menekşe çiçeği Tarih: 24.05.2006 15:29
ellerinize sağlık :70:
BoardBeLasi Tarih: 22.05.2006 18:43
Ellerine Saglik