Salça soslu pırasa mücveri

Son güncelleme: 29.04.2006 08:54
  • Malzemeler:
    1 kg pırasa
    2 yumurta
    3-4 çorba kaşığı un
    3-4 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir
    1 demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    Kızartma için sıvıyağ
    Sos için:
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı un
    1 çorba kaşığı salça
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Tuz, karabiber
    Hazırlanışı:
    * Pırasaları temizleyip küçük küçük doğrayın. Teflon tencereye alıp kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Pırasalar soğuyunca 2 yumurta, un, beyazpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bir çatalla karıştırın. Maydanozları temizleyip kıyın.
    * Sıvıyağı bir tencerede kızdırın. Mücver malzemesinden bir çorba kaşığı kadar alıp kızgın yağa dökün. Kaşıkla hafifçe bastırarak yassılaştırın. Pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Tüm malzemeyi bu şekilde kızartın.
    * Sos için; sarımsakları temizleyip ezin. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Unu ekleyip kavurun. Salça, sarımsak, şeker, tuz ve karabiberi tavaya ekleyip karıştırarak pişirin. Mücverleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosla birlikte sıcak olarak servis yapın.
#21.04.2006 22:09 0 0 0
  • abla tarif için sağol bende boş olduğum bi ara denerim artık bu yemeği
#29.04.2006 08:54 0 0 0