MALZEMELER

ince irmik 1 1/4 bardak
un 1/4 bardak
toz şeker 5 bardak
tereyağı 2 1/2 çorba kaşığı
yumurta 9 adet
limon kabuğu rendesi 1 küçük
tereyağı 1/2 çorba kaşığı
un 1 çorba kaşığı
limon suyu 1 çorba kaşığı
Tuz

YAPILIŞI

Kenarlı ve yuvarlak bir tepsinin altını yağla iyice yağladıktan sonra tepsiye un serpin ve unun tepsinin herbiri yanına yayılmasını sağlayın sonra da tepsiyi baş aşağı çevirerek fazla unları dökün ve tepsiyi bir kenara bırakın. Yumurtaların sarısını ve beyazını başka başka tencerelere ayırın ve yumurta sarılarına 1bardak toz şeker ile limon kabuğu rendesi katarak telle 10 dakika kadar çırpın ve bir kenara bırakın. Diğer tenceredeki yumurta beyazlarına bir tutam tuz katarak yumurta akları kar gibi beyaz ve koyu bir köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan dövün. Sonra bu yumurta aklarını yumurta sarısı tenceresine dökün ve irmik ile unu da ilave ederek hepsini bir kaşıkla karıştırın ve erimiş fakat soğuk halde olan tereyağını da katarak tekrar karıştırın sonra bu hamuru içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün ve orta ısıdaki fırında 1 saat kadar pişmeye bırakın.Hamur fırından çıkacağına yakın bir tencereye 4 bardak toz şeker, 3 1/4 bardak su ile limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın, şekerin suda erimesini sağlayın ve orta koyulukta şurup haline gelene kadar kaynatın. Revani hamuru pişince fırından alın ve hemen üzerine şurubu katarak içirin ve revaniyi 1 saat ılık bırakın sonra tepsinin üzerine bir tabak kapatıp alt üst edin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 475
favori
like
share
vehbi33 Tarih: 21.09.2008 18:34
Paylaşımların için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:33
Ellerine Saglik
menekşe çiçeği Tarih: 10.05.2006 14:50
paylaşımınız için teşekkürler :3:
SU-PERISI Tarih: 23.04.2006 22:50
teşekkürler ellerine saglık tariflerin için