MALZEMELER
Patlıcan 6 orta boy 1 kg
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Sarmısak 10-12 diş 30 gram
Domates 2 orta boy 250 gram
Sirke 1 1/2 su bardağı 300 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Su (sicak) 1/2 su bardağı 100 gram

YAPILIŞI
Sebzeleri yıka. Patlıcanın sapını kes, kabuğunu soy, boyuna dörde böl, 1 santimetre kalınlıkta doğra. Yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, ara sıra çevirerek 10 dakika kadar yumuşat. Sarmısakları soy, yıka, ez ve patlıcana ekle. Domatesi dörde bölüp yarım santimetre kalınlıkta doğra, patlıcana kat, hep birlikte çevir. Sirke, tuz ve suyu koyup, yumuşayıncaya değin, 15-20 dakika kadar pişir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 577
favori
like
share
ozlems_o Tarih: 29.04.2006 09:55
patlıcanlı her yemeği çoks everim :78:
teşekür ederiz tarif için
SU-PERISI Tarih: 23.04.2006 23:20
emeğine sağlık teşekkürler