Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır - Üzüm Sirkesi Tarifi - Evde Üzüm Sirkesi Hazırlanışı


üzümleri yıkadıkan sonra sıkacaksınız olduğu gibi bir kavanoza koyacaksınız.üzüm sirkesi yapımı üzüm sirkesi üzüm sirkesi yapımı
Hani çıkan suyu süzüp posalarını atmayacaksınız olduğu gibi kavanoza koyup içerisine sirke mayası atacak bunu göneşe koyacaksınız.
Kapak kapamayın.Üzerine temiz bir mendil yada kilotlu çorabı gecireceksiniz.
Sirke mayası dediğim şey sirke şişelerinin içinde pelte gibi bir tortu olur o sirke mayasıdır.O pelte gibi olan mayadan şişe içine atacaksınız.Bu arada üzümlerde ufak ufak sinekler olur.Bunlar zararlı değildir.Bu sinekler üzümler sirkeleşmeye başladığında çıkar.Yaklaşık 15 gün gibi sonra üzüm suyunun tadına baktığınızda zaten sirke tadı almış olacaktır.O zaman üzerindeki bezi alın içindeki snekler çıkacaktır.Sonra güzelce süzün afiyetle salatalarınızda tüketin.Bu evde yapılan sirke süzüldükten sonra dahi belli zaman sonra dibinde pelte gibi yine üzüm mayası oluşturacaktır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2423
favori
like
share