AŞIRI GÜNEŞ SAÇLARIDA VURUYOR...ÖNERİLER

Son güncelleme: 04.11.2022 16:33
  • AŞIRI GÜNEŞ IŞINLARI SADECE DERİMİZE DEĞİL, SAÇLARIMIZA DA ZARARLI. DENİZ SUYUNUN TUZU, KLORLU SULAR, AŞIRI RÜZGAR, HAVA VE İKLİM ŞARTLARININ YANI SIRA PEK ÇOK ETKEN SAÇIMIZI ETKİLER.



    Kuru, yıpranmış, permalı saçlar:

    Saçın kuruması saç derisindeki yağ bezlerinin saçları kaplayarak nemin buharlaşmasını önleyecek miktarda yağ üretememesidir. Bazı insanların saçları kurudur; ama her bakımdan sağlıklıdır. Kuru saçlar serttir, uçuşan ve donuk bir görünüşleri vardır. Bu saç tipinde boya, perma, sık yapılan fönlerle daha da kurumasına sebep olur. Çünkü bu işlemlerle saçın yapısı zarar görür ve nemini etkin bir şekilde koruyamaz. Hasar görmüş saçlar zayıftır, kolayca kopar, sertleşir ve uçları çatallaşır. Saçların ağarmaya başladığı orta yaşa gelindiğinde saçlar daha da kurur; sebebi de, vücut artık doğal yağı daha az üretmektedir. Deniz suyu, klorlu havuz ve şebeke suları da saçların kurumasına sebeptir.

    Kuru ya da yıpranmış saçlar yoğun nemlendiricili ürünler ve saç kremleri ile yıkanmalı. Bu saçları ovalayarak yıkamayın, ıslakken daha hassastır, kolay kırılır. Geniş aralıklı taraklarla tarayın, asla ıslakken fırçalamayın. Gün aşırı yıkanabilir.

    Kepekli saçlar:

    En yaygın saç problemidir. Kepekler hiper-keratinizasyondur. Aşırı keratinleşme saç derisindeki hücrelerin hızla yaşlanarak sertleşmiş keratine dönüşmesidir. Normal olan saç derisi hücrelerinin düzenli bir şekilde yaşlanması ve dökülmesidir. Aşırısında saçta kümeler halinde pullanma olarak görülür, fırçalanarak, tarama ile saçtan arındırılamaz.

    Yıkama ve bakım önerileri:

    Saçlar yıkanmadan önce kuru iken fırçalamak, deri altı yağ bezlerini harekete geçireceğinden kuruluğun giderilmesi için iyi gelecektir. Kepek önleyici ürünleri en az 2-3 defa kullanmak (şampuan ile), çok iyi durulamak ve üründen arındırmak şarttır. Her defasında kendi saç fırça ve taraklarınızı çok iyi dezenfekte etmek gerekir (haftada bir sıcak suda, kullandığınız ürünle 1 saat bekletip yıkamak). Düzenli olarak kepeği kontrol edici şampuan ve yoğun onarıcı bakım ampulleri, maskeleri, kullanılmalı.

    Normal ve yağlı saç arasındaki saçlar:

    Bu tip saçlar yıkanıp şekillendiği zaman güzel ve parlak görünür, bir süre yıkanmamış saçda zayıf ve tel tel görülür. Saç dipleri yağlı uçları kurudur ve verdiğiniz şekil bir günden fazla kalamıyordur.

    Ürün seçimi:

    Nazik günlük şampuan ile yıkamak, nemlendiricili bakım şampuan ve saç kremleri, maskeler kullanmak doğrudur...

    Saç bakım ürünleri:

    Saçtaki yağı, kiri, kloru ve hava kirliliğinden saçlara yapışan maddeleri temizleyen ürünler. Hacimlendirici şampuanlar: Saçları temizlerken narin yapısını destekler, dolgun görünüm sağlar.


    Şampuanların

    içeriklerinden bazıları:

    Pantenol (pro vitamin B5): Saçları besler.

    Panthequate_ Quaternize Panthenol: Saçları güçlendirir, korur.

    Tokoferil asetat: Vitamin E/ Asetat.

    Hidrolize pirinç proteini: Saç gövdesini kavrayarak saçları güçlendirir, korur.

    İpek amino asitleri: Doğal yüzey maddeleri.

    Fenugrek: Kurumuş kafa derisini besler.

    Burdok ve sarmaşık: Yağlı saç derisi ve saçlarda kullanılır.

    Saç ürünleri kullanım grafiği

    Her gün: Normal, işlem görmüş veya işlem görmemiş, yağlı, kepekli, kalın veya ince telli saç tipine göre temizleyici, hacimlendirici, şampuanlar, nemlendiricili saç kremleri.

    Haftada 1: Yoğun onarıcı, işlem görmüş, işlem görmemiş saç bakım ürünleri.

    Haftada 2: Yoğun onarım maskeleri,

    Haftada 3: Kepekli, kuru, ince ve kalın telli saçlar, işlem görmüş saçlar.

    Tercihe göre: Özel bakım maskeleri, sıklığı ürünün yaptığı bakım işlemine göre değişir, genelde normalde haftada 1 veya 15 günde bir dönüşümlü kullanılması doğrudur. Bakım sürelerinin aralığı saçın yıpranma derecesine görede ayarlanabilir.
#30.07.2004 16:56 1 0 0
  • Bİlgi İçin Te$ekkürler.......
#06.12.2004 17:51 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
    :cubuk:
#27.12.2005 23:02 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#04.11.2022 16:33 0 0 0